TomTom Runner és Multi-Sport Cardio - Fuss, Thomas, fuss!

Hirdetés

Külső, kijelző

Külsőleg tényleg első blikkre látszik, hogy a sportolás jegyében készültek a modellek, friss, fiatalos színekben érhető el mindkét termék, a cserélhető, gumiból készült szíj pedig biztosítja azt, hogy ne legyen unalmas a kiegészítő, vagy legalábbis többféle helyzetben és ruhához is fel lehessen venni őket. A 233 milliméter hosszú szíj egyébként úgy lett kialakítva, hogy magát a 13,8 milliméter vastag óramodult körbefogja, illetve három ponton magához láncolja, a navigációs billentyűknek pedig szintén egy külön négyzetet vágtak ki. A rugalmas anyag kényelmes, viszont egy kicsit széles, más kérdés, hogy pont ezért lehetünk biztosak abban, hogy még egy gyorsabb futás esetén sem fog leesni a kezünkről a szerkezet.

TomTom Runner és Multi-Sport Cardio
[+] Multi-Sport Cardio

Kritikával kell viszont illetni azt, hogy ha levesszük az órát a karunkról, akkor eléggé eláll egymástól a szíj és a modul, illetve maga a kialakítás is kicsit bumfordi lett, olyan, mint Quasimodo, a Notre Dame-i toronyőr. A négyirányú navigációs billentyű viszont hasznos, viszonylag erősen kell megnyomni, így a véletlenszerű benyomódásnak szinte esélye sincs. A két eszköz között apró differencia figyelhető itt egyébként meg, ameddig a sima verzión színre festették a gombot körülvevő keretet, addig a pulzusmérővel szerelt variánsnál ezüstösen csillog ez a rész. A mérést végző szerkezet a Multi-Sport Cardio hátlapján található, zöld fényt bocsát ki, és egész jó hatásfokkal végzi el feladatát (a Runner nem rendelkezik ilyennel).

TomTom Runner és Multi-Sport Cardio
[+] Multi-Sport Cardio vs. Runner

Egy érintésre nem reagáló, 1 hüvelykes, 144 x 168 pixel felbontású monokróm képernyő található a TomTom óráiban. Napfényben kitűnően látható a tartalom, a betekintési szög viszont elég gyenge, ha nem nézzük pont szemből az órákat, akkor nem fogjuk rendesen látni azt, ami a megjelenítőkön található. Éjszaka az oldalsó pöttyökre rányomva lehet a háttérvilágítást bekapcsolni (ez az egyedüli érintésérzékeny pont az előlapon), ezzel csak pár másodpercig árasztjuk el fénnyel a képernyőt, de ha nyomkodjuk a navigációs gombokat, akkor ezalatt nem sötétül el a kijelző.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

  Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

 • Polar V800 - a triatlon-specialista

  Profi óra profiknak. Végig bír egy ironman versenyt, de hobbifutók is imádni fogják, a V800-ban benne van minden, amit a Polar tud. És az nem kevés.

 • LG G Watch - minden kezdet nehéz

  Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

 • Samsung Gear Fit - diktálja az iramot

  Okosóra, ami sportoláshoz is hasznos - a Samsung legalábbis ilyen célokra is ajánlja ezt a kiegészítőt. Ha nem is tökéletes, de igen hasznos társ a mindennapok során .

Hirdetés