TomTom Runner és Multi-Sport Cardio - Fuss, Thomas, fuss!

Funkciók

Az óra funkciói között a négyirányú navigációs gomb segítségével váltogathatunk. A főképernyőn az idő és a dátum jelenik meg, más lehetőség nincs, sem dizájnváltásban, sem kijelzés tekintetében. A lefelé gombbal a beállítások menübe jutunk, az óra alatt az ébresztést tudjuk megadni, ám kizárólag csak egy időpontot lehet elmenteni. A szenzor menüpontban be tudjuk kapcsolni, hogy a pulzust mérje-e a készülék, illetve azt is, hogy az kütyü biciklizés szerint figyelje-e a testmozgásunkat. A pulzusmérő segít abban, hogy a célnak megfelelő intenzitású edzést végezzünk, konfigurálni lehet, hogy könnyű (75-113 pulzusszám), vagy éppen sprintelős (169-187) tréninget szeretnénk.

TomTom Runner Cardio screen shot TomTom Runner Cardio screen shot

A Telefon rejti a párosításhoz szükséges műveleteket, ami alapvetően egyszerűen kellene, hogy működjön. Az Androidot vagy iOS futtató okoseszközre ugyanis le kell tölteni a TomTom MySports alkalmazást (erről a későbbiekben bővebben is esik szó), majd az appon belül a Bluetooth ikonra kell nyomni. Ugyanezt kell megtenni nagyjából az órán is, majd normális esetben a két szerkezet azonnal megtalálja egymást, a fitnesz kiegészítőn megjelenik egy kód, amit a telefonba vagy táblagépbe beírva máris összekapcsolódik a két masina. Nekem a zöld robotos rendszer használatakor egyik telefon sem akarta az igazat, az iPhone viszont probléma nélkül felismerte a TomTom eszközöket. Tovább lépkedve a menüben, az opciókon belül találjuk a mértékegységeket, plusz egy demó aktiválása után minden lépésnél iránymutatást kapunk, hogy mivel mit lehet csinálni.

TomTom Runner Cardio screen shot TomTom Runner Cardio screen shot

Fontos részt képez a profil, itt tudjuk megadni a testtömegünket, a magasságunkat, az életkorunkat, valamint a nemünket, hogy a szoftver minél pontosabban ki tudja kalkulálni a megtett lépéseket, valamint a még egzaktabb edzéstervet. A főoldalról jobbra ugorva a sportolás fajtáit láthatjuk a következő sorrendben: futás, biciklizés, úszás, futópad, freestyle (azaz szabad mozgás), valamint itt érjük el a stopperórát is. Bármelyik menüpontba lépünk, az óra azonnal elkezdi mérni mind a pulzusunkat, mind pedig a távolságot. Utóbbit a kijelző alatt található GPS segítségével végzi a szerkentyű, ami a QuickGPS technológiának és a GLONASS műholdaknak köszönhetően az átlagnál gyorsabban talál jelet.

TomTom Runner Cardio screen shot TomTom Runner Cardio screen shot

A legtöbb funkcióval a Treadmill, azaz a futópad rendelkezik, amibe ha belelépünk, akkor újfent automatikusan bekapcsol a pulzusmérő, és a program azonnal arra sarkall, hogy lássunk neki a futásnak. A jobbra gomb megnyomásával különféle adatokat adhatunk meg; mint például távolság, idő és pulzusszám. Utóbbinak megfelelően írja egyébként az app, hogy most éppen milyen fázisban edzünk, vagyis hogy csak egy könnyed, egy hosszútávú, vagy akár egy gyors futásnak megfelelően pumpál a szívünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

  Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

 • Polar V800 - a triatlon-specialista

  Profi óra profiknak. Végig bír egy ironman versenyt, de hobbifutók is imádni fogják, a V800-ban benne van minden, amit a Polar tud. És az nem kevés.

 • LG G Watch - minden kezdet nehéz

  Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

 • Samsung Gear Fit - diktálja az iramot

  Okosóra, ami sportoláshoz is hasznos - a Samsung legalábbis ilyen célokra is ajánlja ezt a kiegészítőt. Ha nem is tökéletes, de igen hasznos társ a mindennapok során .

Hirdetés