Hirdetés

Tavaszi androidos játékajánló

Bevezető, Blood and Glory

Bár játékok szempontjából az androidos kínálat érzékelhető lemaradásban van az iOS-hez képest, az elmúlt évek során sokat fejlődött a paletta, az egyszerű kétdimenziós játékok mellé komoly grafikával felvértezett 3D-s programokat kaptunk. A tavaszi nagytakarításban megpihenni vágyók számára összeállítottunk egy csokorra való játékot, melyek a mai androidos kínálat krémjét képezik. A cikkünkben elsősorban úgynevezett freemium kategóriás játékokat mutatunk be; a free és a premium angol szavak összevonásából kreált kifejezés igényes, ám ingyenes programokat takar. Ezek gyakran neves fejlesztőcsapatok keze munkáját dicsérik, és jellemzően azért mindegyikben van lehetőség a pénzköltésre (illetve ezt gyakran alkalmazáson belüli hirdetésekre cserélik), ám enélkül is teljes mértékben élvezhető marad a kockulás.

Az első versenyzőnk a beszédes nevű Blood and Glory, amely egy akciójátékot takar. A Glu boszorkánykonyhájában kotyvasztott játék során egy római gladiátor szerepét ölthetjük magunkra, az egyre komolyabb ellenfelek lezúzásával pedig egyre magasabbra juthatunk a ranglétrán. Ez a gladiátorharc-dolog első blikkre egy kicsit fantáziátlannak hangzik, ám mindez csalóka, a Blood and Glory hosszú órákra képes lekötni az embert. Ez persze az erőteljes képi világnak is köszönhető, a grafikusok kitettek magukért, a vizuális erényeket tekintve a játék a legjobbak között van. A hanghatásokkal sincs probléma, bár ez elsősorban a fémes csattanásokra, a tömeg ordibálására és a hörgésekre korlátozódik.

A játék során különféle viadalokon vehetünk részt, melyek teljesítéséhez néhány egyre erősebb ellenfelet kell a földbe döngölnünk. Az irányítást szokni kell, egyszerre ugyanis sok dologra kell figyelni. A cél értelemszerűen az ellenfél ütésének elkerülése (erre szolgál az úgynevezett kitérés, avagy parry mozdulatsor), illetve a pajzsunkkal is meg tudjuk védeni magunkat. A kihívónk elhibázott támadásai után általában tiszta helyzetünk van, ilyenkor érdemes megsorozni néhány jól irányzott ütéssel vagy vágással. Illetve egy speciális támadást is bevethetünk, ez azonban limitált időközönként elérhető; a hozzá tartozó mutatót a jobb alsó sarokban követhetjük nyomon. A nyertes harcok után pénzjutalomban részesülünk, melyet a gladiátorboltban költhetünk el; itt ruházhatunk be új fegyverekre, páncélokra és mindenre, amire egy harcosnak szüksége lehet.

Izgalmas elfoglaltságot nyújt tehát a Blood and Glory, kellemeset csalódtam az elsőre unalmasnak hangzó koncepciójú játékban. A játék érdekessége, hogy míg az alap kivitelben nem fröcsög a vér, egy úgynevezett unrated verzió is fellelhető a Play Store kínálatában, amely pótolja ezt a hiányosságot. Maga a program ezen a linken, illetve az androidos készülékeken található Play Store-on keresztül rántható le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés