Alkalmazásbemutató: Radiant Defense

Szerkesztőségünkben nagy rajongás övezi a tower defense stílusú játékokat, a témának már egy hosszabb irományt is szenteltünk, a hosszabb ajánlókba pedig általában becsúszik egy-egy ilyen program. Az alkalmazás futtatásához mindössze egy androidos készülékre lesz szükségünk, amely a zöld robotos operációs rendszer 2.2-es vagy újabb verzióját futtatja. A program ingyenes, ám ha valaki szeretne pénzt költeni, a játékon belül megteheti, néhány fejlesztést ugyanis az úgynevezett in-app purchase módszerrel vásárolhatunk meg.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Radiant Defense személyében alapvetően egy egyszerű tower defense játékot tisztelhetünk. Adott egy pálya, melyen egy megadott útvonalon közlekednek a szörnyek a portáltól egyenesen a bázisunk felé. Értelemszerűen azt kell megakadályoznunk, hogy utóbbiba a megengedettnél több ellenfél jusson el, ehhez pedig fel kell húznunk egy védelmi rendszert. A program során 9 egyszerű fegyver közül válogathatunk, melyek mellé három szuperágyú is dukál; utóbbiakat jellemzően utólag lehet megvásárolni. Az ellenfelek leküzdéséért pénz üti a markunkat, melyekből új ágyúkat vehetünk, fejleszthetjük a meglévőket, valamint egyéb létesítményeket is felhúzhatunk. Ilyen például a kutatóközpont; a 200 űrdollárt kóstáló építményt megépítve néhány újabb fegyvertípussal bővül az arzenál. Az ellenfeleket érdemes terelni is, a pályán néhány úgynevezett modult is felhúzhatunk, melyek eltérítik a szörnyeket, így korrekt kis labirintusokat hozhatunk létre. A küzdelem 10 küldetésen keresztül zajlik, ami elsőre kevésnek hangzik, ám már a második pálya is könnyen megizzaszthatja a kezdő játékost. Jópofa, hogy akár fel is gyorsíthatjuk az időt a jobb felső sarokban található virtuális gomb megérintésével, ezzel áthidalva az unalmas részeket.

A játék grafikája kimondottan látványos, a látványvilág első blikkre a GeoDefense névre hallgató Windows Phone 7-es programra hasonlít. Mindenhol világító neonszínek, a space invaders ellenségeire hajazó űrlények, hatalmas robbanások és vakító lézerek jellemzik a játékot. Érdemes külön kiemelni, hogy a fejlesztők a HD, azaz 1280 x 720 képpontos felbontású kijelzőket sem hanyagolták el, ilyen képernyővel rendelkező telefonokon is remekül néz ki a program. A hangeffektek is rendben vannak, a prüntyögős zene kimondottan illik a számítógépes játékok hajnalát idéző stílushoz.

Mindent összevetve tehát egy addiktív és látványos programmal van dolgunk, melyet nem csak a tower defense mániákusoknak érdemes kipróbálni. Az ingyenes mivolta miatt vesztenivalónk sincs, ám vigyázat, könnyen rá lehet kattanni a játékra.

Értékelés: Radiant Defense (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Foodspotting

    Ma egy ételalapú közösségi szolgáltatást mutatunk be, amely Android, iOS, WP7 és Blackberry platformon is elérhető. Edd meg és uralkodj!

Előzmények

Hirdetés