Hirdetés

Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

Hirdetés

Multimédia, kamera

A hátlapra egy autofókuszos, 1/2,3 hüvelykes szenzorral és G Lensszel ellátott 20,7 megapixeles fényképező került. A ledes villanó az eddigiekhez képest jóval erősebb fényt képes kibocsátani, nagyjából három-négy méterig tudja megvilágítani a környezetet. Az előlapra egy 2,2 megapixeles kamerát szereltek, ami ráadásul Full HD videókat tud rögzíteni. Az elsődleges kamera még ennél is jobb, 4K-ban 30, 1080p-ben pedig 60 képkocka / másodperc sebességgel vesz fel filmeket. Szoftveresen elég sok mindent tudunk beállítani, kezdjük a módokkal, mert abból is akad jónéhány. A kiváló automatikus mellett kézi, Sound Photo (vagyis a fotók alá hangot is felvehetünk), AR szórakozás (kiterjesztett valósággal megbolondított képeket lőhetünk), többkamerás, arccal (kvázi arckövetés), 4K videó, TimeShift videó (lassított felvételek készítése), kreatív effektus, elmosódott háttér (DSLR gépeket imitálva), TimeShift Burst (azaz sorozatfelvétel), valamint panorámapásztázás funkciókkal találkozhatunk. Nincs persze vége a sornak, a beállításokon belül mást is babrálhatunk, jeleneteket (sima bőr, lágy, tájké, HDR, éjszakai, ISO, gasztronómiai, kisállat), fehéregyensúlyt, önkioldót, fókusz üzemmódot, fénymérést, digitális képstabilizációt, valamint koordinátaadatokkal való ellátást találunk még.

Sony Xperia Z3 Compact kamera
[+]

A szoftverben a legtöbb funkció csak akkor érhető el, ha a felbontást csökkentjük, ezért a felső két sor kézi beállítások mellett maximális 20,7, az alsó két sor pedig automatikus opció kiválasztása után elérhető 8 megapixeles fényképeket tartalmaz. A fotók egész jók lettek, az időjárás mondjuk nem mindig kedvezett, ám az jól látható, hogy a dinamikatartomány erős közepesnek ítélhető meg. Makró módban is szépen teljesített a fényképező, körülbelül hét centiméter messziről lehet éles képeket készíteni. Az alkotások bal széle viszont nagyon elmosódik, ami lencsehiba eredménye is lehet, ám érdekes módon ugyanez jobboldalon nem ennyire zavaró mértékű. Középen éles, részletgazdag a tartalom, bár azért erősen látszik a szoftveres utómunka, ami a zaj csökkentését szolgálja, így nem tökéletes a végeredmény. Fotózni azért bátran lehet a Z3 Compacttal, mert összességében szépek a felvételek, mint ahogy videózásban sem szerepel rosszabbul a kütyü, készítettem 60 képkocka / másodperc sebességű, lassított, valamint 4K felbontású felvételeket is. A Z3-nál tapasztalat melegedési problémák ezúttal elkerülték a tesztkészüléket.

Sony Xperia Z3 Compact oldalról
[+]

A zenelejátszó a Sony-nál Walkman névre hallgat. A programban előadók, albumok, számok, mappák, eszközök és listák szerint rendezve tekinthetjük meg a dalokat, az opciók között pedig további zeneadatokat tölthetünk le, bekapcsolhatjuk a jobb hangzást biztosító ClearAudio+ technológiát, játszhatunk a hangszínszabályzóval, aktiválhatjuk a térhatást (stúdió, klub, koncertterem) és DSEE HX-et, ami a tömörített zenefájlok minőségének javítására hivatott. A dupla előlapi hangszórónak hála nagyon jól szól a telefon, nem csak hangos, hanem tiszta is, egyértelműen felsőkategóriás hangminőséget produkált a készülék. További jó hír, hogy az FM-rádió sem maradt ki, természetesen RDS-es, fülhallgató csatlakoztatása után a vételi erősség jó, számos csatornát eltárolhatunk a kedvencek között, és akár kihangosítva is használhatjuk.

Sony Xperia Z3 Compact Screen Shot Sony Xperia Z3 Compact Screen Shot

A videólejátszót a Filmek menüpont alatt találjuk, itt minden moziból kivág egy képet a szoftver, hogy jobban átlátható legyen a lista. Rendkívül sokszínű egyébként az alkalmazás, ami pedig igazán jó hír, hogy szinte minden formátumot ismer, legyen az MP4 vagy DivX. A feliratokkal szintén megbirkózik, állíthatjuk a méretet, a hátteret, hogy jobban olvashatók legyenek a sorok. A videókat átlátszó háttérrel is megjeleníthetjük, így akár más feladatok elvégzésére is tudunk figyelmet fordítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés