Hirdetés

Sony Xperia T2 Ultra - kisebb testvér

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Kezdem úgy érezni magam, mint egy konyhai sztárséf, hiszen futószalagon jönnek hozzám a tepsik. Ezek a tepsik viszont nem arra valók, hogy kedvenc ételeinket elkészítsük, hanem (sok más mellett) telefonálásra. Tetszik vagy sem, de ki kell jelentenünk, hogy mostanra a phablet, azaz az óriás kijelzős mobilok kategóriája él és virul. Szép lassan minden gyártó beadja a derekát ennek a hullámnak, a pletykák szerint már a következő iPhone-ból is lesz ilyen kivitel.

Sony Xperia T2 Ultra
[+]

Mi több, most már oda jutottunk, hogy a phableteken belül is több „alkategória” jött létre. A nagy gyártók első ilyen típusai általában csúcskészülékek voltak, rogyásig tömött funkciókkal, prémium hardverrel, na és persze prémium áron. Ám az óriás kijelző sem marad a végtelenségig kevesek kiváltsága. A méret maradt, a szerényebb árcédulát a hardver és a funkciók átgondolásával biztosítják, elvégre ha valakinek elsősorban netezésre kell a hatalmas képernyő, akkor szükségtelen hozzá egy fullos hardver.

Sony Xperia T2 Ultra
[+]

A Sony se új versenyző már, az elsőként kiadott Z Ultra megjelenésekor a piacon lévő legkomolyabb készülékek egyike volt (a kijelző méretében pedig még most is az). Átgondolták a koncepciót, közben kijött a Z1, Z1 Compact (most már a Z2 is), tehát ideje volt egy újabb verziót készíteni. A T2 Ultra viszont nem a Z Ultra utódja, ahhoz túlságosan sok dologban különbözik tőle. Ismerős csomagolásban kaptam meg a telefont az XXL GSM-től. Az egészen kompakt dobozkában a mobilon felül töltőfej, USB adatkábel, sztereó füles, OTG kábel és némi iromány lapul.

Sony Xperia T2 Ultra
Prestigio MultiPhone 7600 vs. Sony Xperia T2 Ultra

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia C - távol-keleti összhang

    A japánok okostelefonjának szívét egy négymagos processzorral ellátott kínai lapkakészlet adja, nagyon jó sebesség jellemzi, ráadásul két kártyát is kezel.

  • Sony Xperia Z Ultra - a név kötelez

    A japán gyártó bekeményített és egy igen durva eszközt tett le az asztalra. A Z Ultra teljesítményben és méretben messze a konkurencia felett teljesít.

Hirdetés