Hirdetés

2014. augusztus 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek  »  Okostelefon rovat

Nokia C7 - szépség a köbön

Megérkezett a Nokia második Symbian^3-mal szerelt készüléke, mely elegáns és gyönyörű külsőt kapott.

Előszó, tartozékok

Az idei év nagyon mozgalmas volt, legalábbis a mobil operációs rendszerek tekintetében. Napvilágot látott az iOS4, a Windows Phone 7, az Android 2.2, melyek mindegyike másfajta szemléletet és felhasználói felületet nyújt a felhasználóknak. A nagy lépésekből persze a Nokia sem akart kimaradni, idén jelent meg a finn mobilóriás legújabb Symbian alapú rendszere, a Symbian^3 is, melyet mi csak "szimbián három" néven emlegetünk. A legelső ilyet futtató masina, a Nokia N8 rendesen megosztotta a közönséget, az újdonsággal kevésbé szimpatizálók többsége azonban nem a készülék képességeit és funkcionalitását, hanem az operációs rendszer ódivatúságát kifogásolta. Így a másik két bejelentett modellen, azaz a C7-en és E7-en nagyon sok múlik, hiszen mindkettő a felső kategóriában indul, így elvileg kiderül az, hogy mit lehet kihozni a finnek új operációs rendszeréből.

Nokia C7
[+]

Mint az a címből már kiderült, mai tesztalanyunk a Nokia C7: a nevében lévő C betű arra utal, hogy a telefon a kis mindenes szerepet tölti be (míg az N a multimédiás szeriát, az E pedig az üzleti szériát jelöli). A készülék hardvere megegyezik az N8-ban ketyegő vassal, azonban lemaradt róla a HDMI-csatlakozó, a 12 megapixeles kamerát pedig egy 8 megapixelesre cserélték. Amivel kitűnik a tömegből, az az extravagáns megjelenése, de erről még sokszor szó lesz a cikk folyamán, kiderül, hogy elég lesz-e az üdvösséghez.

Nokia C7
[+]

A készülék egy kicsi, királykék színű dobozban érkezett hozzánk az XXL GSM-től, ami újrahasznosított kartonból készült: szép dolog, hogy a Nokia is ad a környezetvédelemre. A doboz tartalma: egy microUSB-kábel (ami valószínűleg a világ legrövidebb ilyen kábele), egy hálózati töltő, két használati utasítás (csak nyelvükben különböznek), egy kézikönyv, ami az Ovi által kínált szolgáltatásokhoz nyújt segítséget, valamint egy sztereó headset. Utóbbi nem a legjobb fogás: a hangminőség oké, viszont a kényelmi faktor igen alacsony, kemény műanyagból készült a cucc, már tíz perces használat után is nyomja a fület.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Nokia 700 - aprócska szépség

  Első látásra beleszeret az ember a finnek legújabb okostelefonjába. Aztán elkezdi használni és rájön, hogy sajnos most sem minden fenékig tejfel.

 • Nokia 701 - valami megváltozott legbelül

  Megújult hardverrel és újrahasznosított formatervvel ellátott Nokia érkezett hozzánk, amely a Symbianˆ3 rendszer legújabb variánsát futtatja.

 • Nokia X7 - Anna, a csúnya lány

  A finn cég új modelljén debütál a Symbian megreformált felülete, az Anna. Kevés lesz az üdvösséghez.

 • Nokia E7 - elszalasztott lehetőség

  Hosszú várakozás után megérkezett a finnek teljes billentyűzetes újdonsága, amelyből akár a piac egyik legjobb mobilja is születhetett volna.

 • A Nokia jövője

  A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

 • Nokia C1-01 - abszolút vállalható

  Viszont nem lehet vele lájkolni, mert nincs rajta Facebook. Ettől függetlenül kellemes kis belépőszintű készülék a C1-01.

 • Nokia C5-03 - lejárt lemez

  Megjelent a finn gyártó legújabb középkategóriás készüléke, amelyen a Symbian S60v5 rendszere fut.

 • Nokia C3-01 Touch & Type - ehhez piszkosul jól értenek

  A Nokia egy dolgot egészen biztosan tud: minőségi, elegáns, kiválóan használható középkategóriás telefonokat gyártani. Itt a legújabb bizonyíték.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.