Sony Ericsson P1i - másról szól

Hirdetés

Bevezető

Nem volt kétséges, hogy hamarabb fog jönni a P990i utódja, mint a P910i esetében volt. Annak idején annyit ült a gyártó a már beharangozott készüléken, hogy mire piacra került, addigra gyakorlatilag a bejelentéskor csodált funkciók megkopottá váltak, így most összekapták magukat. A P1i-t a múlt héten jelentették be, és máris van belőle tesztpéldány - már úgy értem, hogy nekünk. És ahogyan a képeken is látszik, külsőre ez még nem a végleges, mert még SE123 típusjelzéssel látható a telefon, ám a szoftver és a funkcionalitás már a boltokba kerülő készülék tulajdonságaival rendelkezik.

Nyilván adott a lehetőség, itt a P1i, ami a Sony Ericsson csúcsmodellje, és nemrég jött meg a Nokia N95, amely viszont a konkurencia zászlóshajója. Nagy kérdés lesz az ár, ha a svéd-japán vegyesvállalat nem óhajt pofára zuhanni az újdonsággal, akkor muszáj az N95 alá lőniük az árát, mert bizony P1i ide vagy oda, ez a készülék közel sem tud annyit, mint a nagy ellenfél mindenese.

Az új számozás alapvetően érthető. Az eddigi P sorozat modelljeinek közös jellemzője volt a lehajtható (illetve leszedhető) flip, amit itt elhagytak, és az M600i-ből ismerős gombsor igyekszik ezt pótolni, jelentem: sikerrel. Ugyanakkor már most vannak olyan értesülések, hogy a Sony Ericsson rejteget még egy-két meglepetést, most idedobják nekünk ezt a P1i-nek nevezett öszvért, hogy aztán majd kicsit később előrukkoljanak egy csúcs multimédiás cuccal, mert ez nagyon nem az. Ráadásul a készülék saját magát P700i-nek nevezte még, ami mindenképpen arra utal, hogy a sokat várt P1000i talán nem marad álom, mert ez nem is akart sosem az lenni. Az majd valami más lesz. Hátha.

Minden rajongó 5 megapixeles optikáról, GPS-ről, forradalmi kezelőfelületről és HSDPA-ról álmodott, a P1i viszont semmi olyat nem mutat igazából fel, amiről ne tudtuk volna, hogy igen: erre képes a Sony Ericsson. Egyszerűen csak egy okosan összerakott, sokoldalú mobil, nem a funkcionalitásával fog ütni, hanem az átgondoltságával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés