P1 néven jött meg a Sony Ericsson csúcsmodellje

Sok találgatás és félinformációk után végül bejelentésre került a Sony Ericsson zászlóshajója, amely szakítva az eddigi hagyományokkal a P1 nevet viseli. A P990-nel a jelek szerint végére értünk egy korszaknak, az újdonság már nem flipes-QWERTY kialakítású, hanem az M600i irányvonalát követi.


Az új japán-svéd etalon

 

A P1 ugyanolyan QWERTY gombsorral érkezik, mint amilyen az M600i-n is megtalálható, tehát egy-egy gomb két széle különböző betűként funkcionál. A 2,6 inches traszflektív TFT kijelző a napsütésben is jól látható, természetesen érintésérzékeny. A funkciók között szerepel a WLAN, az UMTS, ám a hírek szerint az EDGE kimaradt. A hátlapon 3,2 megapixeles autofókuszos optika található, amely videorögzítésre is képes, de az így elérhető felbontásról még nincsen hivatalos információ.
A belső memória 160 megabájtos, ez M2 kártyával bővíthető (az értékesítési csomag egy 512 megabájtos lapkát tartalmaz). Van 2.0-s, sztereó hangátvitelre is képes Bluetooth, RDS képességekkel rendelkező FM-rádió, az operációs rendszer pedig a Symbian 9.1-es verziója, amely a UIQ 3.0-s platformon keresztül érhető el. Ez állítólag kompatibilis az ActiveSync programmal és a Blackberry szerverekkel is képes kommunikálni. Az Opera 8-as böngészővel felvértezett csúcsmodell az év második felében kerül a boltokba, ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés