Hirdetés

Sony Ericsson P990i - erre vártunk?

Bevezető

Egy dolog biztos. Ha mással nem is, de piacra kerülés folyamatos eltolásával egyértelműen a P990i az aranyérmes a Sony Ericsson történetében. Ennyit még sosem csúszott a gyártó a telefon bejelentésétől számítva, már lassan egy éve, tavaly októberben történt meg a hivatalos premier.

Akkor ott ájuldozott a teljes szakma és a nagyközönség, hogy micsoda tudás, micsoda méltó folytatása az egyébként is népszerű P sorozatnak, hogy mennyire fellendülőben van a Sony Ericsson (ami egyébként igaz is). Se híre, se hamva nem volt még a Nokia E szériának, a Windows Mobile alapú készülékekből is szűkös volt a választék, tehát nagy sikert jósolt mindenki a jövevénynek.

Teltek-múltak a hónapok, mindig felröppent, hogy hamarosan, aztán persze mégsem, különböző hibákról (főleg szoftveres) lehetett hallani. No, de eljött a nagy nap és az XXL GSM jóvoltából a birtokunkba került egy készülék, illetve másik forrásból is szereztünk egyet, tehát előállt egy remek helyzet: Polacheck mester és jómagam is egy-egy P990i-vel töltöttük mindennapjainkat, így a következőkben mindkettőnk véleménye olvasható lesz (az övé dőlt betűvel), ami talán azért is hasznos, mert kicsit mások voltak a benyomásaink.

Igen sokat vártunk a P990i-re. Eleinte messiásként, az első olyan mobilként, amelyben valóban minden benne lesz, amire szükségünk lehet. Azután már a sokadik bejelentett csúszáskor egyre jobban elgondolkodtunk azon, hogy vajon amikor megérkezik, még mindig a csúcskategóriát fogja-e képviselni? Kamerában nem a legerősebb. Az operációs rendszere már bemutatkozott a gyártó más készülékeiben, a 3G ebben a kategóriában már alap. Mégis akkor miért vártuk? Mert a korábbi P sorozatban olyan top üzleti készülékeket ismertünk meg, amelyek valóban jól összerakott és kiforrott modellek voltak. Azt hittem, a P990i is ilyen lesz. A teszt végére azonban már vegyesek voltak az érzéseim.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés