Samsung Galaxy Mega 6.3 - a tepsik királya

Hirdetés

Extrák, adatátvitel

Számos extrát pakoltak a szoftverbe, első körben fussuk át a programokat. A ChatON-t szerintem nem kell bemutatni, a Samsung saját csevegője egy ideje alapfelszerelés. A gyári böngésző mellett a Chrome is telepítve van már, akárcsak a felhő alapú tárhelyhez a Dropbox kliens. Hírek terén jó szolgálatot tesz majd a Flipboard, ahol számos témakör és forrás alapján nézhetjük a világ történéseit. Emlékeink felidézésére való a Fotóalbum, ahol a telefonnal készített fotók alapján tudunk virtuális albumot összeállítani és ezt akár meg is rendelhetjük kézzelfogható változatban. A Group Play közös zenehallgatást vagy játékot tesz lehetővé, a Hangrögzítő funkciója egyértelmű.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Kapunk stoppert, visszaszámlálót, 3D nézettel rendelkező világórát és egy felextrázott ébresztőt. Külföldi utak során jöhet jól az S Fordító, ami egyikről a másik nyelvre „konvertál”. Szöveges és szabadkézi jegyzeteink az S Jegyzetben lesznek megtalálhatók, az S Tervező név alatt a grafikusan átdolgozott naptárt találjuk. Az S Voice pedig amolyan koreai Siri-ként lát el minket információval, valamint akár tárcsázni, üzenetet felolvasni, funkciókat bekapcsolni is képes (angolul). Akad itt egy szimpla fájlkezelő, valamint a Play Áruházat jól kiegészítő Samsung Apps is.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Samsung Link néven fut már a korábbi AllShare program, ezzel nem csak másik eszközzel tudunk megosztani tartalmakat, hanem online tárhelyet is regisztrálhatunk a Samsungtól. Okos és hasznos ötlet volt egy komplett Súgót tenni a telefonba, hiszen ha elakadnánk vagy kíváncsiak vagyunk bizonyos funkciókra, azok működésére és használatára, akkor jól jön a magyarázat. A TripAdvisor utazási tippeket, tanácsokat és információkat ad, míg a WatchON nem más, mint egy távirányító szoftver. Mivel az infrát átvették az S4-ből, így szinte bármilyen otthoni szórakoztató elektronikai eszközünket vezérelhetjük a telefonunkról. Van dokumentumolvasó is, ez viszont a menüből önállóan nem indítható el és szerkeszteni sem tudunk vele, amiért jár egy fekete pont.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Számos szenzor alapú vezérlést is belepakoltak a készülékbe, ezzel is könnyítve a használatát. A mozgás alapú megoldás talán kevésbé extra, ezek már az S3-ból is ismerősek lehetnek. Ellenben a hangparancsok már érdekesebbek, ezekkel hívást fogadhatunk vagy elutasíthatunk, de irányíthatjuk az ébresztést, a zenelejátszót és a fényképezést is. A legjobb pedig az AirView, amivel a kijelző érintése nélkül, az ujjunkat fölé helyezve tudunk extrákat előcsalogatni. A Galériában például belelátunk az albumokba, a zene és videolejátszókban tudunk tekerni, üzenetek és e-mailek előnézetét nyithatjuk meg, nagyíthatunk a weboldalakon. Ezzel egyébként részben pótolják a Note széria védjegyeként ismert S Pen extráinak egy részét.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Adatátvitel terén szó szerint fullos a Mega 6.3. A négysávos GSM és szintén négysávos 3G mellé kapunk hatsávos(!) LTE-t is (az i9205-nél), így a világ szinte bármely pontján lesz térerőnk. Mobilinternetben 42/5,76 Mbit-es HSPA vagy a 100/50 Mbit-es LTE áll rendelkezésre, mindezek mellett pedig van 4.0-s Bluetooth is. Mi több, a WiFi az a/b/g/n mellett a legújabb ac szabványt is szereti, duál frekvenciás, hotspot, WiFi Direct és DLNA is akad. A microUSB MHL és OTG szabványú, tehát HDMI-kimenetként működik és USB Hostként külső eszközt is kezel. A sort az NFC zárja, úgyhogy a ma elérhető és használható technológiákból mindent megkapunk. Netezési élményünkhöz a nagy sebesség mellett az óriási kijelző is hozzájárul, ami ilyenkor áldás. Belső memóriaként 8 GB jár, ebből majdnem 5 GB-hoz van hozzáférésünk (létezik 16 GB-os változat is), ami bővíthető microSD-vel. Noha több helyen is azt olvastam, hogy csak az akkumulátor kivételével lehet a kártyát cserélni, ez nem igaz. A foglalat kialakítása olyan, hogy minden trükközés nélkül meg lehet oldani a menet közbeni váltást.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés