Samsung Galaxy Mega 6.3 - a tepsik királya

Bevezető, tartozékok

Azt hittük, ha lenyomják a Nokiát, és világszinten feljutnak a csúcsra, kicsit megnyugszanak. Hát nem, a Samsung gőzhengere iszonyatos sebességgel száguld, talán még gyorsabban, mint előtte. Ahogy azt tették már korábban, a minél szélesebb paletta érdekében nem csupán a készülékek felszereltségével, tudásával variálnak. Ha kell, kitalálnak új kategóriákat. A fényképezős őrületet is meglovagolták (ez épp most kezd megint felpörögni), van már strapabíró okostelefon, dual SIM, egy-kettő-négy-nyolc magos processzor, amit csak szeretnénk.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Most meg mi a legújabb őrület? Növeljük meg a kijelzőt! Ez mára odáig fajult, hogy kaphatunk telefonálásra is alkalmas tabletet (pl. Asus Padfone), és ugyanezt a másik irányból közelítik a tabletként is alkalmas telefonok. Az első generációs Galaxy Note megjelenésekor a legtöbben nevettek, pedig azóta látjuk, hogy a koreaiak egy lavinát indítottak el. A Note széria egyfajta „olcsósított” kiadásaként most ismerkedjünk meg a Galaxy Mega néven futó eszközökkel.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Elsőként a nagyobbik, Mega 6.3 néven futó típus jutott el szerkesztőségünkbe (egész pontosan az i9205 típusjelű, LTE-s változat), a telefon(?) egyenesen az XXL GSM-től érkezett. Az S4 hullámot meglovagolva már a doboz is ugyanazt a stílust követi. Nekem szimpatikus és ízléses a famintázatú doboz, ami mellesleg teljesen környezetbarát anyagokból és festéssel készül. Elsőnek a készülék fogad, alatta vannak a tartozékok. Hálózati töltőfej és microUSB kábel, valamint sztereó füles a hozzátartozó szilikonpárnákkal alkotják a szokásos pakkot. A kevésbé szokásosat pedig egy 4 GB-os memóriakártya, amihez adapter is mellékeltek.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Külső

Láttunk már élőben Galaxy S4-et? Igen? Na, akkor kezdjük el nyújtani hosszában és széltében, aztán ha már elég nagy, kész is a Mega 6.3. Kétségtelen, hogy nem ültek naphosszat a formatervezői irodában, viszont ez nem olyan nagy baj. A Mega 6.3 ugyanis jól néz ki, az S4 szögletesebb, egyenes vonalai itt se mutatnak rosszul, illetve az első generációs Note világát idézi. Amivel viszont barátkozni kell, az a méret. A Mega ugyanis egy átlagos mobilhoz képest szó szerint sokkolóan nagy, bárkinek is mutattam meg, minden esetben egy hangos felkiáltás volt az első reakció. Nagyjából 20%-kal nagyobb az amúgy szintén nem kicsi Note II-nél, viszont a kijelző 30%-ot növekedett, így a keret igazán keskeny lett, nem csak oldalt, hanem alul és felül is. Érdekességként hozzámértem a Tab 2 7.0-hoz, aminek már nem sokkal nagyobb a képernyője, de jóval nagyobb házba csomagolták. Az pedig feletébb szimpatikus, hogy mindössze 8 mm vékony, ami határozottan kevesebb a Note II-nél. A forma mellett az anyagok is az új csúcskészülékből jöttek, tehát polikarbonát műanyag hátlap, üveg előlap és (elvileg) fém oldalsó keretből áll össze. A pöttyös mintázat feldobja a fekete színt, de a hátlap túlságosan fényes, könnyen koszolódik. Összeszerelésben viszont nincs megalkuvás, a Mega nagyon egyben van. Semmi nyöszörgés, lötyögés, illesztési hézag, korrekt munka.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Szinte a teljes előlapot beborítja a gigantikus kijelző, ami a típusnévnek megfelelően 6,3 hüvelyk képátlóval rendelkezik. Nagyon komoly látvány, még egy Note II mellett is. Az óriási mérethez HD felbontást társítottak, ami talán csalódásnak tűnhet az idei fullHD „trend” mellett, viszont ez alaptalan. Még úgy is, hogy a panel nem AMOLED, hanem egy SuperClear néven futó TFT. A képminőség persze nem éri el az S4-ét, azonban a rossztól is messze van. Szép színek, masszív fényerő, nagyon jó betekintési szög és remek kültéri olvashatóság jellemzi. Különlegessége, hogy már 1 centiméterről is érzékeli az ujjunkat, ezt az AirView nevű opciót bekapcsolva tudjuk kihasználni bizonyos helyeken. A felső részre bepasszírozták a hangszórót, aminek minőségével és hangerejével teljesen elégedett voltam. Továbbá elfért még itt az előlapi kamera, valamint egy közelség- és fényszabályzó szenzor, de még egy állapotjelző LED is. Alul a Galaxy mobilok klasszikus három gombja, középen a fizikai Home billentyű, mellette kétoldalt érintősen a Vissza és az Opciók.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Hátulról is erős a kötődés az S4-hez, lapos, sík és elég egyhangú a felület. Alul egy kis nyíláson szól a kihangosító, ez szintén jó hangos, amíg le nem tesszük egy asztalra. Felül Samsung felirat, LED villanó és a kamera optikája, amit némi domborítással emeltek ki.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Az oldalsó ezüst csík magában foglalja a szokásos dolgokat. Jobbra bekapcsoló/lezáró, balra hangerőszabályzó billentyű. Mindkettőt a szokottnál lejjebb helyezték el, így átlagos kézzel is elérjük őket. Alul mikrofon és microUSB, míg a felső részen 3,5 mm-es jack, másodlagos mikrofon és egy apró infraport zárja a sort.

Hirdetés

Hardver, szoftver

Az emberek többségében elterjedt tévhit, hogy minél nagyobb kijelzős egy mobil, annál komolyabb. Ennek alapján a Mega 6.3-ban egy kisebb fúziós reaktornak kellene lennie, de ez nem igaz. Az óriási méret mellé egy erős, ám korántsem csúcskategóriás hardver társul. A központi egység egy Qualcomm Snapdragon 400, amiben kétmagos, 1,7 GHz-es Krait processzor duruzsol. Kapunk hozzá 1,5 GB RAM-ot, meg egy Adreno 305 grafikus gyorsítót, amivel teljes a kép. A táblázatban lévő pontszámokon látszik, hogy különösebb szégyellnivalója nincs, a Krait prociban van erő és ugye a sima HD felbontás is valamennyire könnyíti a dolgát.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Samsung Galaxy Mega 6.3 HTC One Samsung Galaxy Note II Sony Xperia Z
AnTuTu Benchmark 3.x 13541 pont 23743 pont 13583 pont 20859 pont
Geekbench 2.x 1729 pont 2678 pont N/A N/A
Linpack for Android (single) 191,4 MF. / 0,44 s 305,961 MF. / 0,27 s 65,291 MF. / 1,28 s 214,408 MF. / 0,39 s
Linpack for Android (multi) 404,476 MF. / 0,42 s 746,313 MF. / 0,23 s 146,539 MF. / 1,15 s 611,111 MF. / 0,28 s
Quadrant 2.0 6858 pont 12252 pont 5538 pont 7817 pont
Smartbench 2012 Prod. 5069 pont 6750 pont 4833 pont 4905 pont
Smartbench 2012 Games 3026 pont 2808 pont 1616 pont 2402 pont

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Szoftveres oldalról friss megoldást kapunk, az Android 4.2.2-es verziója tárul elénk, ami még a cikk írásakor is a legújabb. Természetesen Samsung okostelefon nincs TouchWiz felület nélkül, ebből is az S4-ben debütált változatot kapjuk. A koreai gyártó alaposan átszabta az Androidot, és nem csak grafikailag, hanem funkciók terén is jócskán felturbózták. A testreszabási lehetőségek alaposan kibővültek, még a lezárási képernyőn is rengeteg dolgot finomíthatunk.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Maximum hét főképernyőnk lehet, bármelyik lehet alapoldal, a sorrend is változtatható. Ezeket szórhatjuk tele parancsikonokkal és widgetekkel, amikből persze szintén kapunk extrákat. A menü és úgy általában a szoftver nagyobb része teljesen szokványos annak, aki használt már androidos Samsungot. Azt viszont ne hagyjuk szó nélkül, hogy a Mega 6.3 egy kézzel meglehetősen nehezen kezelhető (kettővel viszont meg kényelmesebb egy tabletnél). Ebben próbál segíteni az egykezes üzemmód, ekkor a tárcsázó, a virtuális billentyűzet és a számológép a képernyő jobb vagy bal szélére húzódik. Ugyanakkor ekkora kijelzőt még egy lapátkezű ember se ér át. Érdekesség még, hogy a tabletekkel való rokonság jegyében a kijelző elforgatása mindenhol, a főképernyőn is működik.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Extrák, adatátvitel

Számos extrát pakoltak a szoftverbe, első körben fussuk át a programokat. A ChatON-t szerintem nem kell bemutatni, a Samsung saját csevegője egy ideje alapfelszerelés. A gyári böngésző mellett a Chrome is telepítve van már, akárcsak a felhő alapú tárhelyhez a Dropbox kliens. Hírek terén jó szolgálatot tesz majd a Flipboard, ahol számos témakör és forrás alapján nézhetjük a világ történéseit. Emlékeink felidézésére való a Fotóalbum, ahol a telefonnal készített fotók alapján tudunk virtuális albumot összeállítani és ezt akár meg is rendelhetjük kézzelfogható változatban. A Group Play közös zenehallgatást vagy játékot tesz lehetővé, a Hangrögzítő funkciója egyértelmű.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Kapunk stoppert, visszaszámlálót, 3D nézettel rendelkező világórát és egy felextrázott ébresztőt. Külföldi utak során jöhet jól az S Fordító, ami egyikről a másik nyelvre „konvertál”. Szöveges és szabadkézi jegyzeteink az S Jegyzetben lesznek megtalálhatók, az S Tervező név alatt a grafikusan átdolgozott naptárt találjuk. Az S Voice pedig amolyan koreai Siri-ként lát el minket információval, valamint akár tárcsázni, üzenetet felolvasni, funkciókat bekapcsolni is képes (angolul). Akad itt egy szimpla fájlkezelő, valamint a Play Áruházat jól kiegészítő Samsung Apps is.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Samsung Link néven fut már a korábbi AllShare program, ezzel nem csak másik eszközzel tudunk megosztani tartalmakat, hanem online tárhelyet is regisztrálhatunk a Samsungtól. Okos és hasznos ötlet volt egy komplett Súgót tenni a telefonba, hiszen ha elakadnánk vagy kíváncsiak vagyunk bizonyos funkciókra, azok működésére és használatára, akkor jól jön a magyarázat. A TripAdvisor utazási tippeket, tanácsokat és információkat ad, míg a WatchON nem más, mint egy távirányító szoftver. Mivel az infrát átvették az S4-ből, így szinte bármilyen otthoni szórakoztató elektronikai eszközünket vezérelhetjük a telefonunkról. Van dokumentumolvasó is, ez viszont a menüből önállóan nem indítható el és szerkeszteni sem tudunk vele, amiért jár egy fekete pont.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Számos szenzor alapú vezérlést is belepakoltak a készülékbe, ezzel is könnyítve a használatát. A mozgás alapú megoldás talán kevésbé extra, ezek már az S3-ból is ismerősek lehetnek. Ellenben a hangparancsok már érdekesebbek, ezekkel hívást fogadhatunk vagy elutasíthatunk, de irányíthatjuk az ébresztést, a zenelejátszót és a fényképezést is. A legjobb pedig az AirView, amivel a kijelző érintése nélkül, az ujjunkat fölé helyezve tudunk extrákat előcsalogatni. A Galériában például belelátunk az albumokba, a zene és videolejátszókban tudunk tekerni, üzenetek és e-mailek előnézetét nyithatjuk meg, nagyíthatunk a weboldalakon. Ezzel egyébként részben pótolják a Note széria védjegyeként ismert S Pen extráinak egy részét.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Adatátvitel terén szó szerint fullos a Mega 6.3. A négysávos GSM és szintén négysávos 3G mellé kapunk hatsávos(!) LTE-t is (az i9205-nél), így a világ szinte bármely pontján lesz térerőnk. Mobilinternetben 42/5,76 Mbit-es HSPA vagy a 100/50 Mbit-es LTE áll rendelkezésre, mindezek mellett pedig van 4.0-s Bluetooth is. Mi több, a WiFi az a/b/g/n mellett a legújabb ac szabványt is szereti, duál frekvenciás, hotspot, WiFi Direct és DLNA is akad. A microUSB MHL és OTG szabványú, tehát HDMI-kimenetként működik és USB Hostként külső eszközt is kezel. A sort az NFC zárja, úgyhogy a ma elérhető és használható technológiákból mindent megkapunk. Netezési élményünkhöz a nagy sebesség mellett az óriási kijelző is hozzájárul, ami ilyenkor áldás. Belső memóriaként 8 GB jár, ebből majdnem 5 GB-hoz van hozzáférésünk (létezik 16 GB-os változat is), ami bővíthető microSD-vel. Noha több helyen is azt olvastam, hogy csak az akkumulátor kivételével lehet a kártyát cserélni, ez nem igaz. A foglalat kialakítása olyan, hogy minden trükközés nélkül meg lehet oldani a menet közbeni váltást.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Multimédia

A hátlapi kamera 8 megapixeles felbontással bír, ehhez autofókusz és egy jó erős LED villanó tartozik (ami önállóan is bekapcsolható zseblámpának). A kezelőfelületet megkapjuk az S4-ből, viszont némileg kevesebb tudással. Exponálógomb sajnos ezúttal sincs, de ezt kiválhatjuk a hangerőgombbal (beállítástól függően). Egyszerre látjuk az exponáló és videorögzítő gombot, nem kell üzemmódot váltani. Fotózáskor számos téma közül választhatunk, van Szép arc, Legjobb fotó, Sorozat és Panoráma, Legjobb arc, HDR (amit magyarul MDT-nek hívnak), éjszakai mód. A Drama shot a sorozatfotókat egyetlen képre fűzi össze, míg a Sound & shot segítségével rövid hangjegyzetet fűzhetünk a képhez. Hiányzik a két kamerával való egyszerre fotózás és videózás, a képernyő alsó részén tudjuk előhozni az effektusokat. A klasszikus opciók között fehéregyensúly, ISO, időzítő, geotagging is megtalálható.

Samsung Galaxy Mega 6.3

A sok opció viszont hiábavaló lenne, ha rossz a képminőség. De nem rossz, legalábbis meglepően kellemes képet lehet készíteni vele, főleg makróban. A színek szépek, az élesség sem rossz, a zajszűrés nem nagyon durva, viszont a zajszint sem az. A dinamikatartomány nem túlzottan szűk, mindazonáltal napsütéskor a világos részek ki tudnak égni. Ez ellen viszont ott a HDR, ami igen jól teszi a dolgát, ahogy azt az utolsó két fotón láthatjuk. Videózás terén fullHD felbontással, 30 fps sebességgel, sztereó hang és folyamatos fókusz mellett készülnek a felvételek. ITT meg is nézhető az eredmény, amivel részemről elégedett voltam.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Zenében is erős a felhozatal, ám sajnos meg kell említenünk, hogy rádiónak nyoma sincs. Ez egy roppant fura lépés, a Samsungoknál a legolcsóbbtól a legdrágább típusig alap volt a rádió megléte. A zenelejátszó viszont igyekszik mindenben a kedvünkre tenni. A lejátszás a státuszmenüből és a lezárt képernyőről is vezérelhető. A számok előadó, albumok szerint sorakoznak, de van mappás nézet is. Látjuk az albumképeket, van ismétlés, véletlen lejátszás, még hanggrafikont is kitehetünk. A léptető gomb fölé helyezett ujjunkkal látjuk az előző és következő szám címét. SoundAlive név alatt fut a hangszínszabályzó, ahol számos gyári konfiguráció mellett sajátot is készíthetünk. Állítható a lejátszás sebessége, bekapcsolhatjuk a dalszöveg megjelenítését és az Intelligens hangerőt, ami kiegyenlíti a számok közti különbségeket. Az Adapt Sound segít pontosan a hallásunkhoz és a használt fülhallgatóhoz finomítani a hangzást. Egyébként a gyári füles kellemes darab, viszont jobb minőségűre cserélve tovább javul a hangzás.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Ha valamire igazán alkalmas egy ekkora kijelző az internetezésen felül, akkor az a fotók és videók nézegetése. A Galéria jól használható, az albumok nézete kétujjas gesztussal állítható, a már említett AirView pedig betekintést enged bármelyik képhez (ha rá is bökünk, rögtön oda ugorhatunk), a képek nagyítása zökkenőmentes, a jó minőségű kijelzőn pedig tényleg klasszul lehet visszanézni az elkészült fotókat. Külön videolejátszót kapunk, ami kvázi egy „élő” galéria, mert a kis képeken animálva futnak a felvételek. Ha az ujjunkat a felvétel fölé helyezzük, kis ablakban el is indul a valós lejátszás. Nem hagyták ki a Pop Up Video opciót, amivel a filmlejátszás egy tologatható ablakban folytatódik, miközben mi bármilyen más funkciót használunk. Ide tartozik a Multi Window is, mert persze bizonyos funkciók egymással párhuzamosan, a képernyőt megosztva használhatók, elvégre van rá hely bőven.

Samsung Galaxy Mega 6.3 Samsung Galaxy Mega 6.3

Üzemidő, összegzés

A könnyen lefejthető hátlap alatt méretes akkumulátor lakik. Azonban a 3200 mAh-s kapacitás egy kicsit csalódás, hiszen csak egy kevéssel erősebb a Note II-ben található telepnél. Ott erősebb a hardver, itt viszont jóval nagyobb a kijelző, ami ráadásul nem AMOLED. Aggódni azért nem kell, egy töltéssel erősebb használat mellett is kibírja a napot, ami ilyen képernyő mellett nem is rossz (igaz, nem is kiemelkedő) eredmény. Ezen még lehet nyújtani különböző energiatakarékossági opciókkal, de nyilván csodát ne várjunk.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Értékelés: Samsung Galaxy Mega 6.3
Külső
Ergonómia 5 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

Telefon vagy tablet vagy mindkettő? A kérdésre én azt felelném, hogy a Mega 6.3 mindkettő, ugyanakkor elsődlegesen inkább telefon, még ha annak hatalmas is. Az elsőre sokkoló méretek némi használat után megszokhatók és bizony még így is jócskán kisebb és könnyebb egy 7 hüvelykes tabletnél. Kétségtelen, hogy bármilyen nadrágzsebbe nem fér el, az is biztos, hogy egy kézzel erősen korlátozottan kezelhető. Hardver tekintetében nem tör a csúcsra, ugyanakkor minden felhasználáshoz elegendő teljesítménnyel bír. Az óriási kijelző meglepően jó minőségű, és bizonyos alkalmazásoknál kifejezetten élmény a mérete. Multimédia területen elégedettek lehetünk vele, a kamera szép képeket és videókat készít, a zenelejátszó remek, egyedül a rádió hiánya lehet fájó. Adatátvitelben maximális a kiszolgálás, a különféle szenzoros vezérlések is jópofák. Igazából a Mega elvben nem a Note házon belüli ellenfele, hanem egyfajta butított, olcsósított változata szeretne lenni. Ezt leginkább az S Pen és a hozzá kapcsolódó szoftverek hiányán érezni, máskülönben a Mega 6.3 szinte mindenben hozza a Note II képességeit. Sajnos az ára is egyelőre a kijelző méretéhez igazodik.

Kártyafüggetlenül 140 ezer forintért juthatunk hozzá, ami relatíve nem magas összeg (nyitóárnak), de a már egy ideje piacon lévő Note II ennél kb. 20 ezerrel olcsóbb. Ha valakinek nincs szüksége a ceruzára, ám szeretne egy eszközt, amivel kiválhatja a telefont és a tabletet, van hozzá egy nagy vagy két kisebb keze, akkor a Mega 6.3-nál szerintem erre abszolút alkalmas. Részemről egy masszív Tetszett pecséttel jutalmazom a készüléket, elsősorban az ára miatt nem adok jobbat, viszont én úgy érzem, van helye a piacon. Ha meg mégsem jönne be? Nos, semmi gond, a Samsungnak ez is belefér.

Samsung Galaxy Mega 6.3

Rusi

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Samsung Galaxy Mega 6.3
Samsung Galaxy Mega 6.3 Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 167,6 x 88 x 8 milliméter
Tömeg 199 gramm
Színvariációk fekete, fehér
SIM-foglalat microSIM
Kijelző
Kijelző átlója 6,3 hüvelyk
Kijelző felbontása 720 x 1280 pixel (233 ppi)
Kijelző típusa Kapacitív, multi-touch SuperClear HD TFT
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Qualcomm Snapdragon 400
Processzor típusa Dual-core 1,7 GHz Krait 200
Processzor csíkszélessége 28 nm
Processzor utasításkészlete ARMv7
Grafikus chip Adreno 305
RAM mérete 1,5 GB RAM
Memória
Telefonkönyv kapacitása korlátlan
SMS memória korlátlan
Szabadon felhasználható belső tárhely 4,78 GB
Memória bővíthetősége microSDXC (64 GB-ig)
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE 850/900/1800/1900/2100/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
IrDA / Bluetooth van / 4.0 (A2DP+LE)
WiFi 802.11a/b/g/n/ac, dual band, hotspot, WiFi Direct, DLNA
USB microUSB 2.0 (MHL+OTG)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
NFC van
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 4.2.2
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Java van
Játékok telepíthető
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek ChatON, Dropbox, Flipboard, Fotóalbum, Group Play, Hangrögzítő, S Fordító, S Jegyzet, S Tervező, S Voice, Saját fájlok, Samsung Apps, Samsung Link, Súgó, TripAdvisor, WatchON
Multimédia
Fő kamera 8 megapixel, autofókusz, LED villanó
Másodlagos kamera van
Videófelvétel van (720p)
Zenelejátszó szoftver van
Hangszínszabályzó van
FM-rádió nincs
Üzemidő
Alap akkumulátor 3200 mAh-s lítium-ion
Készenléti idő N/A
Beszélgetési idő N/A
Internetezési idő N/A
Zenelejátszási idő N/A
Videólejátszási idő N/A
Egyebek
3,5 mm-es audio kimenet, LTE 100/50 Mbit/s, IR távirányítás, aktív zajszűrés másodlagos mikrofonnal, AirView, gesztus-, hang- és mozgásvezérlés, TouchWiz UI,

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés