Samsung Galaxy Mega 6.3 - a tepsik királya

Hirdetés

Külső

Láttunk már élőben Galaxy S4-et? Igen? Na, akkor kezdjük el nyújtani hosszában és széltében, aztán ha már elég nagy, kész is a Mega 6.3. Kétségtelen, hogy nem ültek naphosszat a formatervezői irodában, viszont ez nem olyan nagy baj. A Mega 6.3 ugyanis jól néz ki, az S4 szögletesebb, egyenes vonalai itt se mutatnak rosszul, illetve az első generációs Note világát idézi. Amivel viszont barátkozni kell, az a méret. A Mega ugyanis egy átlagos mobilhoz képest szó szerint sokkolóan nagy, bárkinek is mutattam meg, minden esetben egy hangos felkiáltás volt az első reakció. Nagyjából 20%-kal nagyobb az amúgy szintén nem kicsi Note II-nél, viszont a kijelző 30%-ot növekedett, így a keret igazán keskeny lett, nem csak oldalt, hanem alul és felül is. Érdekességként hozzámértem a Tab 2 7.0-hoz, aminek már nem sokkal nagyobb a képernyője, de jóval nagyobb házba csomagolták. Az pedig feletébb szimpatikus, hogy mindössze 8 mm vékony, ami határozottan kevesebb a Note II-nél. A forma mellett az anyagok is az új csúcskészülékből jöttek, tehát polikarbonát műanyag hátlap, üveg előlap és (elvileg) fém oldalsó keretből áll össze. A pöttyös mintázat feldobja a fekete színt, de a hátlap túlságosan fényes, könnyen koszolódik. Összeszerelésben viszont nincs megalkuvás, a Mega nagyon egyben van. Semmi nyöszörgés, lötyögés, illesztési hézag, korrekt munka.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Szinte a teljes előlapot beborítja a gigantikus kijelző, ami a típusnévnek megfelelően 6,3 hüvelyk képátlóval rendelkezik. Nagyon komoly látvány, még egy Note II mellett is. Az óriási mérethez HD felbontást társítottak, ami talán csalódásnak tűnhet az idei fullHD „trend” mellett, viszont ez alaptalan. Még úgy is, hogy a panel nem AMOLED, hanem egy SuperClear néven futó TFT. A képminőség persze nem éri el az S4-ét, azonban a rossztól is messze van. Szép színek, masszív fényerő, nagyon jó betekintési szög és remek kültéri olvashatóság jellemzi. Különlegessége, hogy már 1 centiméterről is érzékeli az ujjunkat, ezt az AirView nevű opciót bekapcsolva tudjuk kihasználni bizonyos helyeken. A felső részre bepasszírozták a hangszórót, aminek minőségével és hangerejével teljesen elégedett voltam. Továbbá elfért még itt az előlapi kamera, valamint egy közelség- és fényszabályzó szenzor, de még egy állapotjelző LED is. Alul a Galaxy mobilok klasszikus három gombja, középen a fizikai Home billentyű, mellette kétoldalt érintősen a Vissza és az Opciók.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Hátulról is erős a kötődés az S4-hez, lapos, sík és elég egyhangú a felület. Alul egy kis nyíláson szól a kihangosító, ez szintén jó hangos, amíg le nem tesszük egy asztalra. Felül Samsung felirat, LED villanó és a kamera optikája, amit némi domborítással emeltek ki.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Az oldalsó ezüst csík magában foglalja a szokásos dolgokat. Jobbra bekapcsoló/lezáró, balra hangerőszabályzó billentyű. Mindkettőt a szokottnál lejjebb helyezték el, így átlagos kézzel is elérjük őket. Alul mikrofon és microUSB, míg a felső részen 3,5 mm-es jack, másodlagos mikrofon és egy apró infraport zárja a sort.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés