Samsung Galaxy Mega 6.3 - a tepsik királya

Hirdetés

Üzemidő, összegzés

A könnyen lefejthető hátlap alatt méretes akkumulátor lakik. Azonban a 3200 mAh-s kapacitás egy kicsit csalódás, hiszen csak egy kevéssel erősebb a Note II-ben található telepnél. Ott erősebb a hardver, itt viszont jóval nagyobb a kijelző, ami ráadásul nem AMOLED. Aggódni azért nem kell, egy töltéssel erősebb használat mellett is kibírja a napot, ami ilyen képernyő mellett nem is rossz (igaz, nem is kiemelkedő) eredmény. Ezen még lehet nyújtani különböző energiatakarékossági opciókkal, de nyilván csodát ne várjunk.

Samsung Galaxy Mega 6.3
[+]

Értékelés: Samsung Galaxy Mega 6.3
Külső
Ergonómia 5 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

Telefon vagy tablet vagy mindkettő? A kérdésre én azt felelném, hogy a Mega 6.3 mindkettő, ugyanakkor elsődlegesen inkább telefon, még ha annak hatalmas is. Az elsőre sokkoló méretek némi használat után megszokhatók és bizony még így is jócskán kisebb és könnyebb egy 7 hüvelykes tabletnél. Kétségtelen, hogy bármilyen nadrágzsebbe nem fér el, az is biztos, hogy egy kézzel erősen korlátozottan kezelhető. Hardver tekintetében nem tör a csúcsra, ugyanakkor minden felhasználáshoz elegendő teljesítménnyel bír. Az óriási kijelző meglepően jó minőségű, és bizonyos alkalmazásoknál kifejezetten élmény a mérete. Multimédia területen elégedettek lehetünk vele, a kamera szép képeket és videókat készít, a zenelejátszó remek, egyedül a rádió hiánya lehet fájó. Adatátvitelben maximális a kiszolgálás, a különféle szenzoros vezérlések is jópofák. Igazából a Mega elvben nem a Note házon belüli ellenfele, hanem egyfajta butított, olcsósított változata szeretne lenni. Ezt leginkább az S Pen és a hozzá kapcsolódó szoftverek hiányán érezni, máskülönben a Mega 6.3 szinte mindenben hozza a Note II képességeit. Sajnos az ára is egyelőre a kijelző méretéhez igazodik.

Kártyafüggetlenül 140 ezer forintért juthatunk hozzá, ami relatíve nem magas összeg (nyitóárnak), de a már egy ideje piacon lévő Note II ennél kb. 20 ezerrel olcsóbb. Ha valakinek nincs szüksége a ceruzára, ám szeretne egy eszközt, amivel kiválhatja a telefont és a tabletet, van hozzá egy nagy vagy két kisebb keze, akkor a Mega 6.3-nál szerintem erre abszolút alkalmas. Részemről egy masszív Tetszett pecséttel jutalmazom a készüléket, elsősorban az ára miatt nem adok jobbat, viszont én úgy érzem, van helye a piacon. Ha meg mégsem jönne be? Nos, semmi gond, a Samsungnak ez is belefér.

Samsung Galaxy Mega 6.3

Rusi

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés