Belépő szinten erősít a Samsung, de készül a jövő évi portfólió is

A Samsung továbbra is világelső a mobilkészülékek piaci részesedését tekintve, az egyre jelentősebb helyet elfoglaló Indiában pedig szintén domináns. A Xiaomival együtt a világ második legjelentősebb felvevőpiacán folyamatosan növelték relevanciájukat az olcsó, 4G képes, két SIM kártyás, alapszintű, de márkás készülékeikkel. A Samsung Galaxy J2 (2017) például kap Pro változatot is, ami már egyszer feltűnt az amerikai FCC-nél és a Bluetooth SIG-nél is, most pedig termékoldala is lett az AMOLED kijelzős, 2/16 GB-os, várhatóan 5 hüvelykes készüléknek. A Geekbench alapján viszont inkább tűnik 1,5 GB RAM-nak a beígért 2.


[+]

A másik eszköz a GFX Benchnél futott pár kört Samsung SM-G571 kódnéven, ami feltehetően a Samsung Galaxy J5 Prime (2017) lesz. Azért érdekes, hogy a Galaxy J5 (2017) és a tavalyi, SM-G570-es kódnevű J5 Prime is nagyobb kijelzőt kapott, mint a J5 Prime (2017) táblázatában feltüntetett 4,8 hüvelyke. A lapkakészlet viszont stimmel, míg a memória mérete nőni látszik, 3 GB operatív memória mellé 32 GB akármit pakolhatunk. A kamerák felbontása ránézésre nem változik, így nagyjából megmarad a tavalyi felállás, de elképzelhető, hacsak nem téved a rendszer, hogy kisebb kijelzővel és több RAM-mal.


[+]

Mindeközben az A sorozat 2018-as modelljei is folyamatban vannak, a 7.1.1-es Androiddal regisztrált SM-A530F és SM-A730F már rendelkezik Wi-Fi 802.11 a/b/g/ac hitelesítéssel a WiFi Alliance adatbázisa szerint. Feltehetően az A sorozat új generációja már az idei csúcsmodellekkel megegyező Infinity Displayt kap, amin azért remélhetőleg már a 8.0-s Androidot láthatjuk viszont ab start.

Azóta történt

Előzmények

  • AMOLED kijelzővel jön a Galaxy J2 Pro (2017)

    A nemrég bemutatott Samsung mobil Pro változata nem fog nagyon eltérni az eredeti modelltől, kizárólag a 2/16 GB-os memóriapáros tűnik erősítésnek.

  • Picit erősít a Galaxy J2 (2017)

    A Samsung indiai piacra szánt belépőmodellje egy kicsit erősít az ottani viszonylatban is kissé gyenge hardveren.

  • Indiában startol a Galaxy J2 (2017)

    Olcsón adják a frissített modellt is, de túl sok érdemi fejlődésre nem kell gondolni. Továbbra sem elsődleges az európai piac ennek a szériának.

  • Samsung Galaxy J5 (2017) - évforduló

    Megint eltelt legalább egy év, a középkategóriás Samsung okostelefonok menetrend szerint frissülnek, rosszabbak biztos nem lesznek, de eleget fejlődnek-e? A friss J5 sűrű mezőnybe csöppen.

Hirdetés