Redmi Note 12 Pro+ - számháború

200 megapixel, 120 watt, 5000 mAh és Android 12: szemrevaló öszvér a Xiaomitól.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Note 12 Pro+ két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE és 5G sáv támogatásával, mindkét oldalon tiszta beszélgetési hangminőséggel. A hangszóró kellően erélyes és megfelelő a zajszűrés a túloldal irányában – csak az a fránya virtuális közelségérzékelő minek kellett, annyi gond után a márkánál. A Pro és a Pro+ az Elliptic Labs (most figyelj!) AI Virtual Proximity Sensor™ INNER BEAUTY® fantázianevű, tisztán szoftveres megoldását használja, és belegondolni is borzasztó, milyen sorsrontó meglepetéseket tartogat a felhasználó számára – gondoltam elsőre.


[+]

Ám az a helyzet, hogy a telefont a fülhöz emelve azonnal és megbízhatóan kikapcsol a képernyő álló, ülő és fekvő helyzetben egyaránt, elemelve pedig tüstént felvillan, szóval jelen szoftververzión minden a legnagyobb rendben, nincs itt semmi látnivaló. Ám ez hosszútávon is így lesz? A kétcsatornás WiFi 6 modem villámgyorsan operál (802.11a/b/g/n/ac/6, Direct, HotSpot), a Bluetooth 5.2-es (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A pozíciószerzés gyors és pontos az egy csatorna ellenére (A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, QZSS). Megvan az iránytű, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, az NFC és az infra, csak a barométer hiányzik.


[+]

Középkategória, 5000 mAh: ezt írták egyszer a nagykönyvbe, és ezt követi majdnem mindenki, persze vegyes eredményekkel. Akadt már Redmi Note 8-9 órás képernyőidőkkel töltésenként, a 12 Pro+ viszont 6-7 órával kell beérje egy picit nagyobb készenléti, 3D játékos és kamerás fogyasztás miatt, de ez még mindig nagyon jó. Így simán kijöhet másfél nap intenzívebb vagy kettő visszafogott használattal, a Xiaomi pedig közoktatást tart a Samsung, az Apple, a Sony és a Google telefonjainak 120 wattos töltéstámogatással és ilyen adapter dobozolásával. A hatalmas GaN adapter tíz perc alatt félig, negyedóra alatt kétharmadig, 26 perc alatt pedig csurig tölti a Pro+-t, hogy senkinek eszébe ne jusson a kimaradt vezetékmentes opció miatt szomorkodni. Ha viszont muszáj valamit felhozni ellene: speciel lehetne az adapter portja Type-C típusú Type-A helyett.


[+]

Redmi Note 12 Pro+
Pro
Szemrevaló forma, szuper összeszerelés
Fényes, kávamentes, tűéles AMOLED panel
8/256 GB-os alapkiszerelés, sokrétű szoftver
Jófajta főkamera, elfogadható 1080p videók
Hosszú üzemidő, 120 wattos töltő, tok és fólia a pakkban
5G, WiFi 6, jack kimenet, sztereó hangszóró, infra
Kontra
Android 12-es indítás, lassú frissítésritmus
Dadogások a felületen és 3D játék közben
Csak a főkamera vesz fel 4K videót, az is stabilizálás nélkül
Középszerű segédkamerák és szenzorzoom
Virtuális közelségérzékelő (de jól működik)
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 6 pont
Ár (8/256GB, HUF) 189 990

Jó kis telefont legózott össze középárú és csúcskategóriás alkatrészekből a Xiaomi: a Redmi Note 12 Pro+ megnyerő küllemű, cseppálló, fényes HDR panelt kínál minimális kávával, minőségi fotókat készít méretes főkamerájával és megvan a sztereó hangszóró, az infra, az 5G, a WiFi 6 modem, a 8/256 GB-os alapkiszerelés plusz a jó üzemidőhöz tartozó, 120 wattos villámtöltő – de még tok és fólia is fért a dobozba. A felhasználó ősellenségét, a virtuális közelségérzékelőt pedig nem sikerült térdre kényszeríteni, hárított tehát a márka egy szettlabdát.

A fellegek a 190 ezer forintos árra tekintve kezdenek gyülekezni, és a papíron még épp elfogadható MediaTek hardver a gyakorlatban botladozik a felületen és 3D játék közben. Olcsóbban nyújt sokkal kiegyensúlyozottabb működést egy Poco F4 és Realme GT2 / Neo 3, a Galaxy S21 FE-re ráfizetve pedig igazi csúcskészüléket kap az ember négy 4K képes kamerával két oldalon, bár sporolós doboztartalommal. Hány évig illik egy régi riválist felemlegetni? Amíg kapható és frissebb Androidot futtat, mint a vadi új Pro+, és garantáltan tovább tart a szoftvertámogatása. A 4 + 1 éves frissítésgaranciát ráadásul a Galaxy A34 / A54 is biztosítja, úgyhogy időszerű lenne erre a Xiaominak lépnie.

A Pro+ felső-középkategóriás kameratelefonként tetszeleg, és a főegység tényleg korrekt, viszont lehetne jobb a 2x-es szenzorzoom és az ultraszéles kamera, illetve kínálhatna a főkamera 4K-ban stabilizálást, ezt ugyanis a Pixel 6a és a Nothing Phone (1) két látószöggel letudja. Egyértelmű a videós hátrány, akinek viszont ez másodlagos, annak elég lehet a sima Note 12 Pro vagy az erősebb ár/érték arányú Note 12 5G, így a Pro+ helyzete kicsit nehéz. Ám lebeszélni senkit nem szeretnék róla: egyfelől gyorsan zuhan a Redmik ára és a szolgáltató is szokta akciózni, másfelől az alapok elég jók, hogy idővel és időszerű frissítésekkel versenyképes ajánlattá váljon. Mindenki döntse el maga, hogy megelőlegezi-e a tetszett plecsnit, nyitóáron és hardveres korlátokkal nálunk pont lecsúszott róla.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés