200 megapixeles kamerával is megbirkózik a Dimensity 1080

Viszont figyelni kell, hogy ne keverjük össze az Exynos 1080-nal.

Új, pontosabban ráncfelvarrt chippel rukkolt elő a MediaTek a Dimensity 1080 személyében, ami leginkább a 920 közvetlen folytatása a középkategóriát megcélozva. A TSMC N6 node-ján készülő 5G-s chip 2,5-ről 2,6 GHz-re növeli az ARM Cortex-A78 processzormagok órajelét, amihez hat 2 GHz-es Cortex-A55 egység tartozik, illetve a Mali-G68 GPU (a Dimensity 920 MC4-es konfigurációt használt, a MediaTek nem pontosítja, de esélyes, hogy ez változatlan maradt).


[+]

Az LPDDR5 RAM-ot és UFS 3.1-es támogató lapkakészlet képfeldolgozó egysége immár 200 megapixeles kameraszenzort is natívan kezel, illetve támogatja a 4K HDR videók rögzítését. A hatékonyabb teljesítményért és adatkommunikációért a HyperEngine 3.0 felel, az APU 3.0 chip pedig az AI feladatokat látja el. Megvan az 5G 6 GHz alatti sávok támogatásával, illetve a WiFi 6 kapcsolat. A MediaTek a nagyobb teljesítmény mellett hatékonyabb működést és alacsonyabb fogyasztást ígér, amit az első telefonok a negyedik negyedévtől használhatnak ki, ha a Dimensity 1080 használata mellett döntenek.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Hirdetés