Redmi Note 12 Pro+ - számháború

200 megapixel, 120 watt, 5000 mAh és Android 12: szemrevaló öszvér a Xiaomitól.

Videók, multimédia

Videórögzítésben a Xiaomi a csúcskategóriában már jó, alatta viszont vegyes a helyzet, és 200 ezer forint környékén a három látószögben is kiegyensúlyozott 4K videóval villogó S21 FE, valamint a két lencsével 4K-zó Pixel 6a és Nothing Phone (1) egyaránt előnyben van.

Az a furcsa, hogy a Note 12 Pro+ tűéles képpel, pontos expozícióval és fókusszal, illetve megbízható fehéregyensúllyal dolgozó főkamerája papíron kínál optikai képstabilizálást, 4K-ben viszont ennek semmi nyoma: remegős a kép. Kár érte, mellékeltem mindenesetre a klip Google Fotókban utólag stabilizált változatát.

Az optikai és elektronikus stabilizálás kettőse 1080p felbontástól lép be a képbe, akárcsak az ultraszéles kamera használata, noha erre nem lehet váltani menet közben. A mozgáskiegyensúlyozás remek, a főkamera képminősége jó, az ultraszélesé pedig elmegy láthatóan visszafogottabb dinamikaátfogással, ám ugyanolyan korrekt sztereó hanggal. Viszont hiába a 200 megapixel, az előre történő zoom szemre tisztán digitális.

Este hasonló a döntéskényszer: lehet 4K-ban és remek részletekkel stabilizálatlan videót rögzíteni és a Fotókban gépészkedni (lásd fent), vagy 1080p-nél ragadni, korrekt kiegyensúlyozással. Videós verdikt: korrekt alapok, elfogadható 1080p videók és hiányérzet, hogy a szettben több volt, ha már a kamera a Pro+ fókusza. A jack kimenetre tiszta és dinamikus hang jut, ami azért is hasznos, mert az erélyes sztereó hangszóró ezúttal középszerű. A hangerővel tényleg nincs gond, ám a balansz a magas és éles hangok felé tolódott különösebb mélyek nélkül, és 70%-ra véve sem igazán tiszta a produktum. Mindazonáltal a kitűnő AMOLED panellel bátran mehet az egérmozi, elvégre megvan a HDR10+ és DolbyVision támogatás, valamint a Widevine L1 CDM védelem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés