Hirdetés

Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel

Topkamerával és csúcskijelzővel villant a Redmi, de nem minden arany, ami fénylik.

Videó, multimédia

A legnagyobb videofelbontás 4K 30 fpssel, de induljunk a túloldalról: 1080p-n és a főkamera látószögébe jócskán belevágva elérhető egy ultrastabil mód, amely a kategóriában valóban remek mozgáskiegyensúlyozást hoz, pusztán szoftveresen.

Bár a részletesség csak átlagos, de a lépések vagy a fordulás darabosságának alig marad nyoma, és ahogy az összes főkamerás videó esetében, most is kitűnő a dinamika, a fehéregyensúly és az expozíció.

Sima 1080p videót lehet normál és ultraszéles látószöggel is lőni, csak sajnos váltani felvétel közben nem. Az átlagos (ultraszéles) és átlag feletti részletességhez (normál) továbbra is jófajta elektronikus stabilizálás jár, illetve tiszta, átlagos részletességű sztereó hangfelvétel.

A 4K opció tűéles képet biztosít, csak fenntartásokkal: szemben az X3 NFC-vel vagy a Mi 11 Lite-tal, valamiért nincs meg az elektronikus stabilizálás, ezért izgága a felvétel, ez a felbontás pedig a főkamerára korlátozott.

Kár érte, mert a dinamika ugyanolyan remek, ám ha van két percünk, sajnálat helyett csak feldobjuk mondjuk ezt a módosított Google Camera alkalmazást, és máris kérhető 4K felvétel egész korrekt képstabilizálással – csak a kérdés marad újfent: akkor a gyártó miért hagyta ki?

A méretes szenzorral este is bátran videózhatunk, mert 1080p-n kellő mennyiségű részletet kapunk, korrekt expozícióval, és a 4K / Google Camera kombináció ehhez is hozzá tesz még egy kicsit. Persze már messze nem olyan jó a helyzet, mint nappal. Lejátszásban a Note 10 Pro viszont kétségtelenül profi: a szuper amoledes fényerő és kontrasztok mellé HDR10 támogatás és Widevine L1 CDM védelem jár, hogy mindenféle streaming szolgáltatást és helyi videót teljes pompájában élvezzünk, Full HD felbontáson, és ez a telefon a jófajta videó- és zenelejátszót sem spórolta ki.

A multimédiás csomagot remek minőséget biztosító jack kimenet és sztereó hangszórópár teszi kompletté: az utóbbi igen jó hangerőre képes, csak érdemes 80%-ra szabályozni, hogy tisztán szóljon, és akkor a jófajta közép- és magas tartomány mellé egy kis mélyhangot is kapunk. A beszédhangszóró mellett amúgy a felső hangleadó a kereten is kapott némi vájatot, így nem tompább ez az elem az alsónál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Redmi

Azóta történt

 • A Galaxy S8 számára itt a vég

  Legalábbis a szoftveres támogatás szempontjából. 2017-es premierje óta sok frissítést kapott, de a 2021-es áprilisi biztonsági csomag már az utolsó.

Előzmények

 • Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?

  Első ránézésre nem találunk komoly különbséget a két modell között, de a sok apróság a felhasználók többségénél is megindokolja majd a 35 ezres felárat.

 • Redmi Note 10 - nem fizetsz rá, nem fizetsz vele

  Egyre több a reális alternatíva bőven százezer alatt is, nyilván vállalható kompromisszumokkal. A Redmi Note 10 széria alapmodellje azért tud mivel kompenzálni. Már, ha nekünk pont azok a paraméterek fontosak.

Hirdetés