Hirdetés

Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel

Topkamerával és csúcskijelzővel villant a Redmi, de nem minden arany, ami fénylik.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Note 10 Pro két nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G sáv támogatásával – az 5G modem nincs meg, amiért kár. A beszélgetési hangminőség mindazonáltal jó: a hangszóró kellően erélyes és tiszta, és a túloldalon is értették a szavam, ha tömegbe direkt nem is szaladtam vele. Meglepő gyenge pont viszont a kétcsatornás WiFi modem (802.11a/b/g/n/ac, Direct, HotSpot): több routerre kapcsolódva is a szokásos letöltési sebesség felét kaptam, feltöltésnél pedig annál is kevesebbet, ami főleg képek és videók lassú szinkronizálásakor tűnt fent. A Bluetooth 5.1-es (A2DP, LE), az USB 2.0-s (MTP, OTG), a navigáláshoz pedig az A-GPS mellett a GPS, Galileo, GLONASS és Beidou műholdak vethetők be egycsatornán, de villámgyors és pontos pozíciószerzéssel. Megvan az iránytű, a gyorsulármérő, a giroszkóp, az NFC, az FM-rádió és az infra, csak a barométer hiányzik.


[+]

Takarékos hardverrel és 5020 mAh-s teleppel a Note 10 Pro úgy biztosít kitűnő üzemidőt, 6-8 órás képernyőidőkkel, hogy 120 Hz-en marad az AMOLED panel, ami kifejezetten megsüvegelendő teljesítmény. Ha pedig az alacsony készenléti fogyasztást és a 33 wattos gyorstöltés lehetősége mellett az adapter konkrét mellékelését is hozzáveszem a dobozban, fél óra alatt félig, 75 perc alatt csurig töltve az akkut, a csúcskategóriában is akad rivális, amelyik most irigy tekintetet vet az üzemidőben megint odapakoló Redmi családra. Így aligha fog bárki könnyeket hullatni a Qi töltés kimaradásáért, plusz van egy ügyes trükk, csak kevesen ismerik: megfelelő USB összekötőkábellel a Note kész saját energiáját mással megosztani.


[+]

Redmi Note 10 Pro
Pro
Megnyerő küllem, remek összeszerelés
Fényes, éles, 120 Hz-es csúcspanel
Sztereó hangszóró, jack kimenet, FM-rádió, infra, külön microSD foglalat
Kitűnő üzemidő, 33 wattos gyorstöltő
Árszinten remek nappali képminőség
Kontra
A 108 megapixel marketing, közepes ultraszéles
Nincs 5G, gyenge WiFi modem
Erős belső konkurencia
Pontozás
Kialakítás, védelem 8,5 pont
Kijelző 9,5 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (6/128 GB, HUF) 119 990

Felkelés törne ki fórumainkon, ha a tűéles és fényes, 120 Hz-es AMOLED panellel szerelt Redmi Note 10 Pro nem kapja meg az ajánlott plecsnit korrekt hardverével és sebességével, sztereó hangszórójával, jack kimenetével, külön microSD foglalatjával és gyorstöltőjével. Hiszen nappal domborít a kameraszett (bár a 108 megapixeles adat főleg marketing), este elfogadható a produktum az árkategóriában, és ezúttal tényleg jófajta szupermakrókat készíthetünk. Azért is adott az erős minősítés, mert nincs külső-belső rivális 120 ezerért, ennyire jó üzemidőt magas képfrissítéssel és csúcskijelzővel kombinálva. Nagyon erős belső konkurencia viszont akad: akinek AMOLED-ből 60 Hz elég, a sima Note 10 73 ezer forintért sokkal olcsóbb, azaz túl nagyra nyílt a profi változattal az olló. Főleg úgy, hogy a Poco X3 NFC 80 ezerért valamivel jobb főkamerát és sokkal jobb ultraszéleset kínál, csak IPS-re kell cserélni a 120 Hz-es AMOLED-et. Cserébe a 4K videó stabilizálása éppúgy bejön a képbe, mint a Mi 11 Lite 4G esetében, míg a Note 10 Próval ehhez külön kell alkalmazást telepíteni.

5G-s társból is van nem egy, a Mi 10T Lite például erősebb hardverrel és olcsóbban, a Poco F3 e mellé pedig csúcshardvert pakol, minimális ráfizetéssel. A Samsung hasonszőrű ajánlatai már borsosabbak, cserébe a két Galaxy A52 megadja az IP67 védelmet, és Realme vagy TCL fronton is akadnak érdekességek. A választás lehetősége végeredményben szuper: ki-ki megtalálhatja a kívánságaihoz és pénztárcájához illó Poco, Redmi, Xiaomi logós modellt. Viszont azok a visszajelzések is eljutnak hozzánk, miszerint a tucatszámra kiadott variációk gyakran részesülnek frissítésekkel érkező bakikból, és a figyelem efféle megosztásának eredménye a Note 10 Pro lomha WiFi modeme, értelmezhetetlen szenzorzoomja vagy a 108 megapixeles kamera korlátozott lencserajzolata. A kevesebb ezért néha több: ha letisztázza a Xiaomi a termékpalettáját, eséllyel ezeket is eliminálja, addig viszont marad a fiókban a legerősebb Mobilarena plecsni.

Redmi Note 10 Pro

Bone123

A készüléket a Xiaomi.hu ajánlotta fel tesztre és itt lehet megvásárolni, köszönjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Redmi

Azóta történt

 • A Galaxy S8 számára itt a vég

  Legalábbis a szoftveres támogatás szempontjából. 2017-es premierje óta sok frissítést kapott, de a 2021-es áprilisi biztonsági csomag már az utolsó.

Előzmények

 • Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?

  Első ránézésre nem találunk komoly különbséget a két modell között, de a sok apróság a felhasználók többségénél is megindokolja majd a 35 ezres felárat.

 • Redmi Note 10 - nem fizetsz rá, nem fizetsz vele

  Egyre több a reális alternatíva bőven százezer alatt is, nyilván vállalható kompromisszumokkal. A Redmi Note 10 széria alapmodellje azért tud mivel kompenzálni. Már, ha nekünk pont azok a paraméterek fontosak.

Hirdetés