A Galaxy S8 számára itt a vég

Legalábbis a szoftveres támogatás szempontjából. 2017-es premierje óta sok frissítést kapott, de a 2021-es áprilisi biztonsági csomag már az utolsó.

Akármennyire is nem tűnik öregnek a külleme alapján, a Galaxy S8 már bő négy éve van forgalomban, a Samsung pedig úgy döntött, ennyi idő után leveszi a hivatalosan támogatott eszközök listájáról, természetesen a Plus változattal együtt. A készülékek a 2021 áprilisi biztonsági csomagot kapták meg utoljára, és várhatóan nem is lesznek tovább frissítve, kivételt képezhet majd ez alól, ha esetleg valamilyen kritikus biztonsági rést foltoznak be rajta.


A Samsung Galaxy S8 képernyője szinte teljes leér a készülék aljáig - Írtuk 2017-ben [+]

Érdekes módon a Galaxy S8 Active még ott van a támogatott eszközök listáján a negyedéves frissítésekhez, sőt, még a Galaxy S8 Lite is megtalálható a féléves frissítési listán, ám ezek a készülékek itthon aligha vannak jelen. A Galaxy S8 volt a gyártó első csúcsmobilja, ami a korábbi 16:9-es képarány helyett 18,5:9-esre nyújtotta a megjelenítést, és az előlap aljáról hátraköltöztette az ujjlenyomat-olvasót. Első szoftvere az Android 7 Nougat rendszeren alapult, az utolsó főverziója pedig a Android 9 Pie volt, One UI felülettel.

Azóta történt

  • Búcsúzik az Android Jelly Bean

    Nagyon kevés embert érint már a 2012-es Android rendszer, a marginális mennyiségű aktív eszközt viszont érdemes lesz lecserélni.

Előzmények

Hirdetés