Realme Buds Air Pro - a profi, aki lekéste a meccset

Közel kétéves csúszással került hazánkban piacra a Realme Buds Air Pro, pont úgy, hogy már lenyomja az újabb, számozott széria.

Applikáció, hangminőség, üzemidő

Akárcsak a többi Realme kiegészítő esetén, itt is a Realme Link applikációra hagyatkozhatunk Androidon és iOS-en is, mint támogató alkalmazásra. A beállítási lehetőségeink végesek, a tok (486 mAh) és a fülhallgatók akkumulátorának százalékos töltöttsége alatt állíthatjuk az ANC-t (aktív, transzparens, normál), bekapcsolhatjuk a játék módot, a hangerőnövelőt és a BassBoost+ funkciót, mely extra basszussal támogatja meg a hangzást. Lejjebb görgetve pedig a korábban említett érintéses parancsokat kapcsolhatjuk ki vagy be. Mivel az eszközök közti váltás nem egyszerű, így többször tapasztaltam, hogy az alkalmazásban elveszett a Buds Air Pro, hiába csatlakozott a telefonhoz, a Realme Link nem érzékelte. Még szerencse, hogy manuális EQ nincs, az érintéses parancsok pedig tárolódnak a fülhallgatóban és működnek az app nélkül is.

Így ül a fülben a Buds Air Pro.
Így ül a fülben a Buds Air Pro. [+]

Az AAC és SBC kodek támogatása itt is adott, az aptX hiányzik. A hangzásról fülhallgatónként 10 milliméteres, Bass Boost fantázianevet viselő dinamikus meghajtók gondoskodnak, így talán nem lep meg senkit, hogy mélyekben erős a füles, hangzására jellemző a V-karakterisztika, amellyel EDM és a modern populáris zene kedvelői biztosan meg lesznek elégedve. A hangkeltő megegyezik azzal, ami a Buds Air 3-ban is van, így különösebb hangzásbeli különbség nincs a két eszköz között, ahogy a közepes térérzet és az elfogadható sztereó szeparáció között sem tapasztalható eltérés, az ANC viszont a Próban érezhetően gyengébb, nincs külön WNR sem. A Realme szerint maximum 35 decibel elfojtására alkalmas a fülhallgató, ez a monoton hangok esetén beválik, de a beszédhangokat már nem tudja megállítani. 50%-os hangerővel hallgatott zene mellett a tömegközlekedés hangjai tompítva, de bejutnak. Igaz, a bőséges hangerő növelésével elnyomhatjuk őket, de összességében a Buds Air 3 ebben a versenyszámban is jobban teljesít, mert erősebb aktív zajzárat biztosít.

Így épül fel a Realme Buds Air Pro.
Így épül fel a Realme Buds Air Pro. (forrás: Realme) [+]

Sistergő alapzajt a Pro változat esetén is hallani a két mikrofonnal dolgozó aktív ANC mellett, a transzparens mód tisztán, minimális digitális zajjal működik. Aktiválása a fülhallgatón 3 másodpercet vesz igénybe, amelyben benne van egy robothang ki nem kapcsolható tájékoztatása is arról, éppen melyik módban vagyunk, így ha hirtelen kell valakivel beszélnünk, egyszerűbb lesz gyorsan kivenni a fülest. Szemmel látható késleltetést én a játék mód bekapcsolása nélkül sem tapasztaltam, podcastek hallgatásához, videó- vagy filmnézéshez is megfelelt az eszköz.


[+]

Mikrofonos hangminőség terén szerintem a Buds Air Pro a nyerő az Air 3-mal szemben. Máshol helyezkednek el a száron a mikrofonok, a Prón közelebb vannak a beszélő szájához, így jobban érthető, hogy mit mond az ember. Összességében itt is elmondható, hogy digitális függöny mögül szólal meg a beszélő, de az eredmény elfogadható, az erős szél kivételével pedig a beszélgetésbe bezavaró háttérzajokat is le tudja tompítani a fülhallgató környezeti zajszűrő algoritmusa. (A videóban azt mondom, hogy Buds Air 3 Pro, ami sajnálatos nyelvbotlás, a felvételek a Buds Air Pro mikrofonjaival készültek!)

Az üzemidő átlagos, nálam egy óra használat aktív zajszűréssel és médialejátszással 30%-ot merített a fülhallgatókon, ezzel a három órányi aktív működés inkább tűnik realitásnak, mint a gyártó által ígért öt óra. A tok négy teljes feltöltésre való energiát tárol, a teljesen lemerült fülhallgatóknak egy óra kell a bölcsőben, hogy újra 100%-on legyenek, a tokot két óra alatt lehet a hálózatról feltölteni. Ha a fülhallgatók és a tok is lemerülnének, 10 percre elég bedugni őket, az elég energiát ad három órányi zenelejátszáshoz.


[+]

Nem egy rossz termék a Buds Air Pro, de a profi jelző vásárlót megzavaró lehet, hisz a Buds Air 3 jobb. Szerintem akkor éri meg kétezer forintos felárat kifizetni az egyébként többet tudó Buds Air 3-mal szemben, ha az ember inkább telefonálásra, mintsem tartalomfogyasztásra használja a fülhallgatót, akár klasszikus headsetként egyszerre csak egyet a kettőből. A hangminőség azonos, a zajszűrés terén pedig az új, olcsóbb modell a jobb, és Bluetooth multipont hiánya is a Buds Air Pro ellen szól. Ha valaki a olcsón szeretne aktív zajszűrést TWS fülhallgatóban, annak opció még a Huawei FreeBuds 4i, de ha a lehető legolcsóbban úszná meg a dolgot és az ANC sem kell, akkor a Honor Choice TWS már tízezer forint alatt is behúzható.

viragdani01

Előzmények

Hirdetés