Poco X5 Pro - ránézésre jó

Felárral és fontos hibajavítással maradt a Poco X a középkategória egyik kulcsajánlata.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az X5 Pro két nanoSIM-et fogad be és minden hazai 4G/5G sávra felkapcsolódik. A beszélgetési hangminőség és a közelségérzékelés rendben, a zajszűrés a mikrofonok oldaláról hatékony. Megvan a fürge, kétcsatornás WiFi 6 modem (802.11a/b/g/n/ac/ax, HotSpot, Direct), a Bluetooth 5.2 (A2DP, LE) és az USB 2.0 (Type-C, MTP, OTG). A navigálás az A-GPS mellett egycsatornás műhold kapcsolattal is megbízható (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou). Megvan az iránytű, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, az infra és az NFC, csak a barométer hiányzik.


[+]

Mintha kötelező lenne, úgy szállítja az X5 Pro a kerek, 5000 mAh-s telepet és a passzoló, kitűnő üzemidőt, amit másfél-kétnapos vegyes használatra és 6-7 órás képernyőidőre fordítanék. Ebbe 3D játék, 5G kapcsolat és fotózás is belefér, ami 120 Hz-es AMOLED panellel igencsak előnyös. Erre jön a dobozolt bónusz 67 wattos adapterrel, amely háromnegyed óra alatt csurig tölti a tankot, és a telefon meg sem izzad közben. Úgy kerek tehát a történet, hogy kimaradt a vezetékmentes töltés, megfelelő kábellel viszont működik a vezetékes fordított töltés Type-C porton.


[+]

Poco X5 Pro
Pro
Megnyerő küllem, könnyű plasztik ház
Fényes, éles, 120 Hz-es AMOLED panel
Hosszú üzemidő, gyorstöltő a pakkban
Fürge hardver, 5G, WiFi 6, infra, jack kimenet, sztereó hangszóró
Jó főkamera, stabil 4K videó
Kontra
Méretes, szögletes forma, problémás egykezes használat
Felejthető ultraszéles kamera, értelmetlen makró
A szenzorzoomon is lehetne dolgozni
Android 12-es indítás, kéretlen MIUI appok
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 8,5 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 7,5 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 8 pont
Ár (HUF, 6/128 GB) 144 990
Ár (HUF, 8/256 GB) 159 990

Egy olyan év után, melyben Kína bajuszát a koronavírus, Európáét pedig az infláció és a szomszédos háború rángatta meg, örömhír, hogy a Poco kötelező áremeléssel együtt is hozza az X-széria elvárt színvonalát – sőt: a virtuális közelségérzékelő hanyagolásával emelni is sikerült a téten. Ha a 145 ezres nyitást nézem 6/128 GB-on, a tetszett plecsni a plafon, ha viszont megbízható helyről tényleg elérhető lesz 140 ezres ajánlattal a 8/256-os verzió, máris odafér az ajánlott minősítés. Elvégre kvázi csúcspanel a fényes, méretes, 120 Hz-es AMOLED megjelenítő kevés kávával, és a versenyképes főkamera is megvan, a 4K videókat beleértve. Nem hiányzik a jack kimenet és az infra, az óriástelep és a dobozolt gyorstöltő, a tok és a fólia, a naprakész gyártói felület, a fürge és kiegyensúlyozott hardver, az 5G, a WiFi 6 modem vagy a sztereó hangszóró sem. Sárga-fekete kivitelben pedig kifejezetten vagány a lapos, bár túlméretezett külső.

Hibák is maradtak persze: ilyen a vízálló védelem hiánya (de azért a por- és cseppálló minősítés megvan), az elmaradt microSD bővítés, a középszerű ultraszéles vagy a felesleges makrókamera, de a szenzorzoom is lehetne jobb. Maradt továbbá a MIUI felületen rengeteg kéretlen app, a rendszer pedig Android 12-vel indít, szóval aligha kap frissebb verziót egyszer majd az Android 14-nél, és addig is várni kell a 13-ra. Kötelező megemlíteni a jelenleg erősebb, kifutó kulcsajánlatokat (Galaxy A52s, Realme GT Master), ám ezeknek az értékesítése lassan befejeződik és a Poco friss ajánlata válik az egyik legszimpatikusabb középkategóriás telefonná. A közelségérzékelős galibákat javítva pedig elfogytak a sorozat kritikus hibái, így maradt egy sokrétű, szimpatikus csomag és egy passzoló Mobilarena plecsni, amely eggyel jobb is lehet, ha kicsit csökken az ár.

Poco X5 Pro

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Poco

Előzmények

 • Poco M5 - Pocobéli víg napjaim

  Tovább bonyolódik a Xiaomi termékpalettája, érkezett egy 5G nélküli Poco a százezer alatti merítésbe.

 • Poco X4 Pro 5G - a jobb testvér

  Újra AMOLED kijelzős Poco, a hardver egy hónapja ismert, az induló ár pedig megáll 115 ezer forintban.

 • Poco X3 Pro - hardverfrissítés

  Nem ügyeskedtek túl sokat a Poco X3 NFC-vel, tettek bele egy frissebb lapkakészletet, illetve több és gyorsabb memóriát. És ennyi pont elég ahhoz, hogy a szerényebb kamerák ellenére még mindig kiemelkedő ajánlat legyen a kategóriában.

 • Poco X3 NFC - minden, ami kell

  Ez a tudás ennyi pénzért nagyjából az ajándék kategóriája. És rögtön zárójelbe is teszi nem csak a házon belüli ellenfeleket.

Hirdetés