Poco X4 Pro 5G - a jobb testvér

Újra AMOLED kijelzős Poco, a hardver egy hónapja ismert, az induló ár pedig megáll 115 ezer forintban.

Bevezető, doboz

Pontosan egy hónap és két napt telt el a Redmi Note 11 Pro 5G globális bemutatója és a Poco X4 Pro 5G barcelonai MWC-s bemutatása között, de ez ne tévesszen meg senkit, lényegében ugyanarról a telefonról van szó. Minimális dizájnbeli különbség van csupán, illetve variált a Xiaomi az elérhető memória- és tárhelyopciókkal, a végeredmény pedig az lett, hogy Poco márkanév alatt nagyobb kameraszigettel olcsóbban kapjuk meg ugyanazt.


[+]

Hiába sugallja a név, a Poco X4 Pro 5G nem a Poco X3 Pro közvetlen utódja, hanem a Poco X3 NFC-jé, utóbbi mobilhoz képest jelentős ugrás van a kijelzőben, az adatkapcsolatok terén, és némi előrelépés tapasztalható a rendszerchip nyers erejében is. Viszonyítsuk azonban bármelyik készülékhez, a Poco X4 Pro 5G kevesebb választási lehetőséget kínál: van 6/128 GB-os kiszerelés és 8/256 GB-os, utóbbi jutott el hozzánk is a Goboo jóvoltából.


[+]

A fekete-sárga doboz oldalán felirat hirdeti, hogy hozzáférést találunk minden Google szolgáltatáshoz, amit szeretünk, a fedelet leemelve egy sárga Poco boríték néz ránk, ebben leljük az átlátszó szilikontokot, amin külön kis ajtó van az USB-C csatlakozó eldugaszolására, mellette pedig némi papír és a SIM-tálcát nyitó tű vár minket. A boríték alatt a mobil, ezalatt pedig pontosan ugyanaz a 67 wattos fali adapter és USB-A - USB-C adatkábel, amit a Redmi Note 11 Pro 5G mellé is csomagol a Xiaomi. A telefonhoz járó tartozékokra panasz nem lehet, a töltő egy tantermi óra hossza alatt feltölti a mobilt nulláról, a tok pedig kellően vastag és pont annyira ráhajlik a szögletes készülékház széleire, hogy a kijelzőnk nagyobb eséllyel éljen túl egy esést benne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés