Poco M4 Pro 5G - ezer ördög és Poco

Átcímkézték a Redmi Note 11-et, de nem lett tőle jobb.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az M4 Pro két nanoSIM-et fogad be dual 5G képességekkel és minden hazai 4G/5G sáv támogatásával, bár külföldi vásárlás előtt érdemes a támogatott frekvenciákat ellenőrizni. A beszélgetési hangminőség abszolút rendben: a hangszóró tisztán és kellő erővel szól, ahogy a túloldalon is rendben értették a szavam. Korrekt a kétcsatornás WiFi modem (802.11a/b/g/n/ac), az 5.1-es Bluetooth (A2DP, LE) és a 2.0-s USB (Type-C, MTP, OTG). A navigációval Dimensity hardveren nincs gond: az A-GPS mellett a telefon több tucat műholdat használ egy csatornán (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou) és a pozíció menet közben is pontos marad. Megvan az iránytű, a gyorsulásmérő, a giroszkóp és az NFC, bár ez utóbbi piacfüggő lehet és szintén érdemes a forrásoldalon érdeklődni iránta.


[+]

Szép kerek az 5000 mAh-s telepadat, és egy dologban mindig megbízható a Redmi/Poco széria: üzemidőben. Így nem csodatétel, hanem technológiai/mennyiségi eredmény a 7-8 órás képernyőidő töltésenként, amibe némi fotózás és játék is belefér, illetve kétnapos töltésráta, ami 33 watton kerek egy órát igényel. Az energiatakarékossági opcióra tehát nincs szükség, kellemesen alacsony fogyasztással és visszafogott nyomkodással pedig tovább ritkítható a heti töltések száma, ami sokat nyom a latba vásárláskor.


[+]

Poco M4 Pro 5G
Pro
Kitűnő üzemidő, korrekt töltéssebesség
Dual 5G, infra, microSD foglalat
Jack kimenet, FM-rádió, sztereó hangszóró
Kontra
Közepes napfény alatti fényerő
Gyenge kamerák, kiváltképp videók
Külföldi rendelés és szervizelés
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 6 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 7,5 pont
Indulóár (4/64 GB, EUR) 229

Legyen a dobozra Redmi Note 11 vagy Poco M4 Pro írva, a Xiaomi újabb vegyes felvágottat csomagolt zsírpapírba, és mivel az előbbi még nem kapható itthon, a hátrányoldalt gyarapítja, hogy az utóbbi nem is lesz hivatalos forgalomban, így külföldi webshopból kell rendelni, határon túli szervizeléssel. A hivatalos ár 229 euró, vagyis 84 ezer forint, de kezdőakcióban ez 70 rugó környékére csúszhat, és nem mindegy, melyik összeg alapján ítélünk. A kisebbik számért az 5G modem, a kitartó üzemidő, a 90 Hz-s FHD panel, a korrekt rendszer és a meglévő jack kimenet, a sztereó hangszóró és a tárhely bővítés papíron igen jó vétel. Viszont már ennyiért is elvérzik a fotós-videós szett, és most tényleg: hogy lehet, hogy a többéves X3 NFC idején jobb algoritmust rittyentett a Poco?

Valószínűleg úgy, hogy kevesebb mobilt dobott piacra anno a Xiaomi família, és bár most a közelségérzékelővel épp nem volt gond, nem garantáljuk, hogy a márkára jellemző probléma soha nem jön elő. Így igazából bevezető áron sem bombavétel az M4 Pro, drágábban pedig elvérzik egy amoledes, magyar forgalmazású Galaxy A32, Redmi vagy Realme mellett, ha ezek 4G-s telefonok is szoktak lenni. Sokan áldoznak jogosan az adatkommunikációból minőségibb panelért és fotós-videós képességekért, és itt sem a jó főkamera, sem a 4K videó, sem pedig a használható ultraszéles nincs meg, így nem nehéz plecsni nélkül búcsúztatni.

Bone123

A tesztkészüléket a Goboo.com biztosította, itt lehet a terméket megrendelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Poco

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés