Pitaka Air Omni Lite - mindent is tölt

A tokjairól ismert gyártó töltőállomása egy igazi mindenes, ráadásul nem csak az Apple termékeket használók számára nyújt ésszerű megoldást.

Hirdetés

Bevezető, külső

Az a helyzet, hogy a különféle eszközök töltése sokak számára okoz problémát. Az emberek egy része a belsőégésű motorral szerelt autóját is utálja tankolni, az elektromos autók kapcsán pedig az Alternatív Hajtás blogunkban több alkalommal is kifejtettük a véleményünket. A különféle okos eszközeink árammal ellátása pedig szintén nem egy egyszerű feladat, egyrészt azért, mert a modern okostelefonok erőteljes igénybevétel mellett még egy napig sem feltétlenül bírják szuflával, másrészt a portfólió is széles: egyre többen hordanak okosórát, sok háztartásban dolgozik egy tablet is, és akkor vezeték nélküli (TWS) fülhallgatókról még nem is beszéltünk. És ezt a sok kütyüt bizony tölteni kell, aminek a szofisztikált megoldása nem egy magától értetődő feladat, nem véletlenül találni tonnaszámra olyan YouTube videókat, amelyek különféle barkácstippeket adnak a probléma áthidalására.


[+]

Persze nem mindenkinek kívánja DIY megoldásokkal egyszerűsíteni a kütyüi töltését, ezt a piaci rést felismerve pedig egyre több otthoni töltőállomást lehet találni a kiegészítőgyártók kínálatában. A Pitaka nevét rendszeres olvasóink valószínűleg hallották már, a gyártó leginkább Apple és Samsung készülékhez gyártott, minőségi tokjairól lett ismert, de amúgy Google, Huawei és OnePlus telefonokhoz is vannak termékeik, illetve rendelkeznek autós és asztali tartókkal és töltőkkel. Várható volt tehát, hogy előbb-utóbb az előző bekezdésben taglalt problémakörre is adnak majd választ, cikkünk pedig pont erről, egészen pontosan az Air Omni Lite nevű kiegészítőről szól, ami érzésünk szerint nem a legjobban elnevezett termékük. Az Air a vezeték nélküli töltés kapcsán még érthető, az Omni abszolút találó, a Lite viszont... ez a termék minden, csak nem az, de ez legyen a legnagyobb problémánk vele kapcsolatban! Amúgy a dolognak az a magyarázata, hogy az első verzió (ami nem Lite) alapból Apple Watch termékeket töltött, a Lite esetén némi kompromisszummal ugyan, de ez a kizárólagosság eltűnt. Lesz amúgy majd gyártásban a sima Omni is, csak a koronavírus miatt az Apple Watch töltőegységet biztosító beszállító nem tudott eleget tenni az igényeknek.


[+]

Egy komplex töltőállomásról van szó, amelynek segítségével egyszerre akár 6 eszközt is lehet tölteni, kis területen, kulturáltan és gyorsan. A kinézettől mi nem ájultunk el, egy efféle termék valószínűleg nem tud igazán vonzóan kinézni, de a lehetőségekből a gyártó kihozta a maximumot. A leglátványosabb elem, felső borítás három mintázatban érhető el, a gyártótól megszokott karbon (aramid) mellett fahatású és szövet felülettel is megvásárolható az Air Omni Lite, így igazából egy elegánsabb irodában is vállalhatóan fog mutatni az asztalon. A 205,6 x 171,9 x 31,1 milliméteres, több mint egy kilós doboz többi része mindenképp fekete, a műanyagok pedig a legnagyobb jóindulattal is csak közepesen prémium minőségűnek nevezhetők. Az alsó rész egyenesen gagyinak hat, még jó, hogy nem látszik, pozitívum viszont vele kapcsolatban, hogy a négy darab gumírozott talp kellemes minőségű, stabil alapot adnak. A nálunk járt tesztpéldányhoz járt egy szállítás során használható, kimondottan kellemes tok is, de enélkül is meg lehet vásárolni a kiegészítőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Pitaka MagEZ Digital Travel Kit bemutató

    Szénszálas dobozba tette a Pitaka az összes olyan kis izét, amire szükségünk lehet, ha sokat babrálunk elektronikai dolgokkal, nevéből fakadóan utazáshoz ajánlják leginkább.

Előzmények

Hirdetés