Több eszközt is stabilan tart az Apple MagSafe vezetékmentes töltő

A mágneses trükk úgy tűnik, mégsem kizárólag az új iPhone 12 és 12 Pro privilégiuma.

Az nem feltétlenül újság, hogy az új iPhone-okkal bemutatott MagSafe vezetékmentes töltő technikailag együttműködik minden szabvány Qi kompatibilis eszközzel, a speciális mágneses rögzítés és igazítás viszont a gyártó állítása szerint kizárólag az iPhone 12 és iPhone 12 Próval működik. Az Apple készlülékkínálatában a régebbi modellekkel ez lehet, hogy így van, de a MagSafe nem csak tölti más gyártó eszközeit, de egyes készülékek esetében a mágneses stabilizálásról sem kell teljesen lemondani.

Max Weinbach egy Samsung Galaxy Z Fold2-vel próbálta ki az Apple újkiegészítőjét és remekül bevált, igaz, nem olyan erős a tartás, mint mondjuk az iPhone 12 esetében, de a Fold2 zsanérjában és éleiben, pont megfelelő helyen lévő mágnesek miatt így is kellően stabil a kapcsolat a folyamatos töltéshez. Ami a Z Fold2 esetében maximum 11 watt lehetne, de az új iPhone-okat kivéve a MagSafe 7,5 wattos teljesítménnyel dolgozik.

A MagSafe ugyanígy ragaszkodik a Google Pixel 5-höz (feltehetően a hátlap mögé helyezett tekercsekhez) is és az iPhone 11 Pro Maxhoz (ahol még középre is igazítja magát), tehát érdemes kipróbálni, mert feltehetően egy rakás más készülékkel is meg tudja csinálni azt a trükköt, hogy a töltővel együtt tudjuk kézbe venni az eszközt és használni anélkül, hogy folyton lecsatlakoznánk az energiaellátásról.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G

    5G-generációba léptek a Pixel mobilok, viszont az XL ezúttal kimaradt. Sok szempontból fejlődött a széria, és egy gáláns ajándék ismeretében az árazás is elfogadható lett.

  • Samsung Galaxy Z Fold2 - ég és Fold

    Beérett a Samsung hajlíthatós koncepciója, a második generációs Fold már olyan, mint amilyennek lennie kell. Viszont még mindig méregdrága.

Hirdetés