2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Oppo F1 Plus - nem esett messze az almafától

4 gigabájt rendszermemória, 64 gigabájt tárhely, 16 megapixeles előlapi kamera, mutatós és karcsú kivitel, illetve pazar összeszerelés – miért kellett az ígéretes recepten iOS-majmolással rontani?

Hirdetés

Bevezető

Ha megkérdeznénk az utca emberét, mit tud az Oppóról, furcsán néznének ránk, és aligha találnák ki, hogy egy kínai márkáról van szó. Akik fel-feltévednek egy tech portálra, persze jobb eséllyel azonosítanák a zöld logós brandet, ám tény, hogy itthon rendszeres olvasónak kell lennie annak, aki felismeri az Oppóban a világ negyedik legnagyobb mobilmárkáját. Márpedig egy olyan világcégről van szó, amelynek az amerikai részlege high-end szórakoztatóelektronikai eszközöket gyárt, a kínai pedig többek között méregdrága hi-fi fejhallgatókat. Az Oppo tehát nem a megszokott, alulról és olcsó mobiltelefonokkal felemelkedő vállalat (bár vannak kedvezőbb ajánlatai), és ez az árban is megmutatkozik: hasonló tudású eszközei gyakran jóval drágábbak egy-egy Meizu, Xiaomi vagy Elephone márkájú terméknél.

Az Oppo F1 Plus külleme bár nem eredeti, roppant mutatós phablet
Az Oppo F1 Plus külleme bár nem eredeti, roppant mutatós phablet [+]

Ami miatt mégis jól fogynak az Oppo ketyerék, az az Apple-höz hasonlítható, prémium minőségre helyezett hangsúly. Egy olyan középkategóriás ajánlat is, mint a kezünk ügyébe került F1 Plus, minőségi anyaghasználattal és prémium összeszereléssel rendelkezik, miközben a hardver sem kispályás. Egyébként nincsen semmi gond azzal, ha egy vállalat az Apple-t tekinti követendő példának, ezúttal viszont a külső és a szoftver is túlbuzgóan tiszteleg az iTermékek előtt. A recept mindenesetre remekül működik: az Oppo a második negyedévben elpasszolt 18 millió mobilt, egy év alatt 2%-ról 5,6%-ra növelte a piaci részesdését, és lazán megelőzi a ranglétrán az LG-t, a HTC-t, a Sony-t, a Lenovót, a Microsoftot, vagy éppen a Meizut. Sőt: jelen pillanatban még a Xiaomit is.

Az F1 Plus a OnePlus 3 társaságában
Az F1 Plus a OnePlus 3 társaságában [+]

Ennek ellenére nem igazán lehet belefutni mifelénk az Oppo mobiljaiba, és talán ez is az árazásra vezethető vissza: amennyibe kerülnek ezek az errefelé ismeretlenül csengő ajánlatok, nem igazán versenyképesek az olcsóbb és egyre jobban hangzó riválisokkal, gondoljunk például a Redmi Note 3 Próra. Persze, nagyobb webáruházakból már Európában is hozzá lehet jutni a gyártó bizonyos termékeikhez, csak épp nem hajtja az Oppót a tatár, hogy komolyabban ráfeküdjenek az Ázsián kívüli piacokra, hiszen a Népköztársaságban és Indiában is tekintélyes szeletét birtokolják a képzeletbeli tortának.

Az Oppo F1 Plus és kartoncsomagolása
Az Oppo F1 Plus és kartoncsomagolása [+]

Az F-széria különösen népszerű arrafelé. Az F1 5 hüvelykes 720p-s megjelenítőt kapott, az F1 Plus pedig 5,5-öset, 1080p felbontással és roppant karcsú fémházzal, amely kényelmesen foglal helyet a küllemére igazított tálcában a csomagolás megbontása után. A kívül vajszínű, belül hófehér dobozka még egy SIM-tűt, egy átlátszó szilikon tokot, az apró fakkokban pedig egy microUSB kábelt, egy hagyományos kialakítású mikrofonos fülest és a piac alighanem leggyorsabb töltéstechnológiáját biztosító adapterét rejti. A VOOC Flash Charge töltőfej akár 4 amperrel is képest táplálni a 2850 milliamperórás a telepet, amely el van zárva a uniboy fémházba a felhasználó karmai elől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.