Hirdetés

Odapakol a Xiaomi Mi 8 és a Mi 8 SE

A nyolcadik évfordulós, grandiózus eseményen a jubiláló, szenzorszigetes csúcskészülék mellett befutott egy középkategóriás ajánlat, a Mi Band 3 és a MIUI 10 is.

Hirdetés

A Mi 8 és a Mi 8 Explorer Edition

A nyolcadik évfordulóra valóban nyolcas számozással érkezett az új csúcskészülék, a Mi 7-et tehát átugrottuk. 2018-ban pedig már meg se lepődik az ember a szenzorszigetes megoldáson, ám érdemes megjegyezni: ha már a Xiaomi is az iPhone X-ből merít inspirációt, akkor a Mi 8 mellékelte a Face ID és a TrueDepth kamerarendszer saját variációját.

A Mi 8 szenzorszigete és infrás arcazonosító rendszere
A Mi 8 szenzorszigete és infrás arcazonosító rendszere [+]

A MIUI fórum infravörös arcfelismerés névvel jelöli a többelemes rendszert. A többi androidos szenzorszigethez képest valóban széles notch a következő elemeket rejti: egy infravörös fényleadót és lencsét jobbra, egy beszélgetési hangszórót középen és egy 20 megapixeles kamerát, valamint a közelségérzékelőt balra.

Láthatóan fontos az önfotózás a Xiaominak, a masszív, 1,8 mikronos pixelméret mellé ezért AI portré és arcszépítő megoldások is tartoznak, illetve képernyővillanó. A Mi 8 is kínál portrémegvilágítást, természetesen AI algoritmussal megspékelve, ennek Studio Lightning az angol neve.

Ha már a Mi 8 termékoldala azzal büszkélkedik, hogy ő kínál először Face ID azonosítást az androidos térben, akkor illetlenség lett volna az animoji témakört főhajtás nélkül átugrani. Szerencsére (?) a Mi 8 is kínál ilyesmit, a rendszer 52 arcizom megfigyelésével igyekszik a képen látható hölgy arcát pandává és malaccá változtatni.


[+]

Azért persze mégiscsak a megjelenítő a főszereplő, az pedig Samsung AMOLED típusú 18,7:9 arányon, 1080 x 2248 pixelen, akár 600 nites fénysűrűséggel. A Xiaomi az alul megmaradt káva ellenére is 88,5%-os előlapi képernyőarányról beszél, bár azt nem tudni, hogy a bevágásos részt kijelzőnek vagy keretnek számolja-e. A paneltechnológia mindenesetre lehetővé teszi a mindig aktív képernyőfunkciót, amit a Mi 8 ki is használ.


[+]

A teljesítménnyel se lesz gond, a Snapdragon 845 ugyanis népszerű és szélsebes mobilplatform, az Adreno 630 pedig kiemelkedően jó grafikus gyorsító. A 301472 pontos AnTuTu eredmény mondjuk érdekes. Ugyancsak előrelépés a kétfrekvenciás GPS vevőegység, ami gyorsabb és pontosabb pozíciószerzést ígér. A Mi 8 154,9 x 74,8 x 7,6 milliméteres, fémvázát egy-egy üveglap fogja közre, a mérlegen pedig 175 grammot nyom, szóval immáron a Xiaomi is phablet méretben kínál csúcsmodellt. Az akkumulátor 3400 mAh-s és USB-C porton tölthető, akár QuickCharge 4.0+ protokollal.


[+]

A Mi 8 a hátlapi kamerával sem marad adós, sőt: arrafelé két 12 megapixeles szenzor dolgozik, többek között AI portrékat biztosítva, ha együttműködnek. Elhangzott az 1,4 mikronos pixelméret, a négytengelyes optikai képstabilizálás és a dual-pixel autofókusz, ezek az f/1,8-as apertúrájú lencsét biztosító főkamerára vonatkoznak. A másodlencse teleobjektíves, f/2,4-es blendével. A rendszer 105 pontot vasalt be a DxOMark mobilos tesztjében, ami több, mint amint a Mi Mix 2s vagy az iPhone X összekapart.


[+]

Abban mondjuk nem vagyunk biztosak, hogy megfelelő irány-e a Huawei készülékekből már megismert AI témafelismerés, ami tulajdonképpen fogja az eredeti, szemre helytálló fotót, és agyonnyomja kontraszttal és telítettséggel. Már a mellékelt példa erre enged következtetni, amúgy az AI 206-féle szcénát képes felismerni.


A Mi 8 Explorer Edition, képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval [+]

A Mi 8 nem érkezett egyedül, kapott például egy Explorer Edition utótagú különkiadást, amit leginkább a Mate RS-hez érdemes hasonlítani. Míg ugyanis a Mi 8 hátul viseli ujjlenyomat-olvasóját, a speciális változat képernyőbe integrált biometrikus azonosítót kínál az előlapon. Emellett a 3D-s arcazonosítás is elhangzott, azaz ez a modell nem az infrás vonalat képviseli.


[+]

Zack Nelson, úgy tűnik, nem kapargatta le a festéket fél tucat készülék hátlapjáról hiába: a Mi 8 Explorer Edition átlátszó vagy legalábbis áttetsző borítást visel ezen az oldalon, ami szerintünk is nagyon pofás. Ez a modell kiterjedésében nem, tömegében viszont eltér a Mi 8-tól: 2 grammot többet nyom úgy is, hogy csak 3000 mAh-s az akkumulátora.


[+]

A Mi 8 6/64 GB-os variációban 2700 jüanon nyit (115 ezer forint), ami megint borzasztóan erős ajánlattá teszi. A 6/128-as 3000 jüanba (128 ezer forint), a 6/256-os pedig 3300 jüanba kerül (140 ezer forint). Az alapmodell kék, arany, fehér és fekete színekben helyezhető kosárba, míg az Explorer Edition kizárólag átlátszó feketében, egyébként 8 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval a fedélzeten. Ez utóbbi ára már borsosabb: 3700 jüant kell érte kicsengetni. Azért a 157 ezer forint nem olyan vészes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés