Hirdetés

Garmin nüvi 760 - must have

Hirdetés

Bevezető

Click to read in English!
A Garmin nem viccel. A piac talán legnagyobb öregje nem ijedt meg a trónkövetelőktől, hanem felvette a kesztyűt. Néhány éve még azt tudtuk a Garminról, hogy a cuccaik nagyon drágák, ráadásul kis hazánk nem volt azon területek közé tartozó, ahol a térkép pontossága elérte volna azt a szintet, hogy érdemes legyen navigálni vele. Persze mondhatjuk, hogy a nagyobb városok lefedettsége elegendő, a kisebb területek meg meglesznek navigáció nélkül, a falvakban úgyis rendszeresítve vannak a lócán ülő nénik. Na persze. Ezek az idők sosem tartanak örökké, és itt az áldatlan állapotok megszüntetésének dicsősége szintén a Garmint illeti, akik a NaviGate-tel (a TopMap alapítói közé tartoznak) karöltve felszámolták a Móricka-térképeket és végre használható adatbázist építettek fel.

Garmin nüvi 760

Kis piacnak számítunk, így eleinte senki sem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az iGO elkezdett tényezővé válni, így aki ezen a kis piacon szeretett volna értékelhető eladást produkálni, annak lépnie kellett. Nos, a Garmin ugye nem ma kezdte, fel is ismerték a gondokat és komoly lépést tettek: erősen árat csökkentettek, így a nüvik ugyan maradtak a kategóriák felső árszegmensében, de már legalább azonos versenyen indulnak a többiekkel.

Garmin nüvi 760

A küzdelmet időközben több platformra is kiterjesztették, így született a Garmin XT, amely jónéhány OpenOS platformon elfut, alternatívát adva azoknak is, akik nem Windows alapú gépekkel rohangásznak. Egyszóval azt hiszem mindenki felkötheti a gatyáját, a Garmin komoly offenzívába kezdett, nem kérdés, hogy sikerre vezet a stratégia, ha ezen az úton haladnak tovább. Mai tesztünk alanya azonban nem a Garmin XT, hanem a nüvi sorozat zászlóshajója, a 760-as modell, amibe a cég mindent beleadott. A boszorkánykonyha végtermékéről a teszt a következő oldalakon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés