Hirdetés

Garmin Colorado - túrázáshoz

Mi is ez?

„Hallottál már róla?
Persze.
És?
Drága.”

Röviden így jellemezné Priszi azt a beszélgetést ami, mostanában közte és környezete közt zajlik, mikor ez a fém szörnyeteg szóba kerül. Ugyanis megint egy olyan eszközt kaptunk tesztelésre (igen, a SpeedShop jóvoltából), amelyhez nekünk, mobilos témában valamennyire otthonosan mozgó szerkesztőknek nem sok közünk volt. Így aztán kerestünk egy hozzáértőt, megkapta 10 napra a készüléket, a tapasztalatait pedig elküldte nekünk.

Garmin Colorado

Ő viszont hozzáértő. Durr bele, a közepébe csapott az írással, de nem árt, ha röviden bemutatjuk a Colorado célcsoportját, feladait. Ez ugyanis egy navi, olyasmi, mint amelyik a kocsiban karattyol, de a Garmin nem erre a célra szánja. Strapabíró kialakítása, hosszú(nak remélt) üzemideje, kézbe fogható mérete és többletszolgáltatásai nyomán olyanok számára alternatíva, akik túráznak, geoládákat keresnek a susnyásban, sziklákat másznak és madarakat lesnek meg hajnalokon. Ezen ismeretek birtokában kanyarodjunk tehát vissza a fent idézett beszélgetéshez, innentől Priszié a szó:

Garmin Colorado

Drága? Persze rögtön kapom a szitkokat, hogy de a régiek is itt kezdtek árban, miért várom, hogy most másként lesz. Például azért, mert kompromisszummal, célirányosan, van olyan készülék, amely ár/érték arányban kedvezőbb. Az előző modellek még mindig kaphatóak, árban pedig egyelőre kedvezőbbek. Nagyon fontos tisztázni, hogy mire is szeretnénk használni! Mert ha felmerül az autós navigáció, akkor máris van alternatíva. Ezt ugyanis nem arra találták ki! Tudom, hogy tudja, de akkor sem arra van. Nem beszél, csak csipog, és az útvonal paraméterezése sem olyan finoman hangolható, mint egyéb céleszközökben. Ráadásul azokat térképpel együtt is a Colorado árának feléért meg lehet megvásárolni.

Garmin Colorado

Ebbe viszont olyan extrák kerültek, mint a barometrikus magasságmérő, az elektronikus iránytű, a szív és pedál fordulatszámmérő, ráadásul vízálló is. Ez tehát túrázóknak készült. Olyanoknak, akik aktívan űznek technikai sportokat. Őket viszont a szép kijelző csak olyan rövid ideig nyűgözi le, mint amennyit ebben a készülékben egy 2000 mAh teljesítményű akkumlátor bír. Az aktívan pedig nagy betűs, mert egy-két geodoboz begyűjtéséért ez túl nagy befektetés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés