Nubia Alpha - lementem alfába

Kínából hozták nekünk, hátha érdekes. Nos, az. De azt senki sem mondta, hogy abból a szempontból lesz érdekes, hogy elrettentő példa váljék belőle.

Bevezető

Pár hete hívtak a Speedshopból, hogy hozzanak-e Kínából egy Nubia Alpha nevű, izé, terméket. Nyilván igent mondtam, mert volt alkalmam felpróbálni az MWC-n és nagyon érdekelt, hogy a hétköznapokban mennyi ideig viselem el. Azóta már tudom, hogy ez másodpercekben mérhető, a következőkben pedig meg is osztom, hogy miért. Pedig ha csak azt mondom, hogy egy hajlított OLED kijelzővel feltápolt, kamerás, SIM-kártyát is kezelő (eSIM, hogy egzakt legyek), űrkütyünek kinéző óra-karperec kombinációról van szó, akkor azért az nem hangzik rosszul. Mintha a viselhető eszközök új generációja lenne, legalábbis mindenki valami nagyon menő cuccot képzel el, de fotókon már látszik, hogy leginkább olyan, mintha egy mutáns csótány tekeredne rá a csuklónkra. De ez persze valahol ízlés kérdése is, úgyhogy a külsőn való élcelődés helyett inkább igyekszünk tényszerűek lenni.


[+]

Első és legfontosabb (tényszerű) megállapítás: a Nubia Alpha mindennél nehezebb, ami valaha a csuklómon volt. Oké, bilinccsel még nem találkoztam, de a 158 grammos tömeg egy közepes telefonnak is beillik, ez mondjuk hatszor súlyosabb, mint egy átlagos aktivitásmérő karperec. Ehhez képest az 500 mAh-s telep konkrétan egy vicc. De ne vitassuk el azt sem, hogy nem véletlenül ilyen behemót, rozsdamentes acélból van, terpeszkedik rajta egy 4,01 inches, hajlított OLED kijelző, plusz egy kamera is ráfért, szóval van benne ez-az, de egyáltalán nem biztos, hogy ennyi mindenre szükségünk is van.


[+]

A ZTE-hez tartozó Nubia Barcelonában nagyon büszkén mutogatta az Alphát, de már ott is szkeptikusak voltunk azügyben, hogy hosszabb távon mennyire lenne a viselése zavaró. Mert sajnos az: egy idő után talán meg lehet szokni, hogy mennyire súlyos, de a terebélyessége mindig probléma lesz, túl széles, az ember örökké félti, hogy hozzáveri valamihez, de az elvitathatatlan, hogy nem marad észrevétlen így nyáron, amikor rövidujjúban mászkálunk. Aztán télen sok sikert ahhoz, hogy egy pulcsi ujját ráhúzzuk. Az általános vélekedés is az a világ tesztelőinek körében, hogy végül is pazar ötlet egy csuklóra rakható eszközre hajlított kijelzőt tenni, ami próbálja követni az ívet, hiszen így nagyobb területet lehet a tartalmaknak úgy odaadni, hogy jó esetben a termék nem lesz nagyobb, ám itt ez nem jött össze, mert láthatóan nagyobb lett. Kétféle változatban készül egyébként, a drágábbikban van eSIM, illetve szín szempontjából is van extra kivitel, ami 18 karátos aranyból készül, az már tényleg egy olyan tárgy, ami a feleslegesség csimborasszója.


[+]

A doboz nagy, majdnem kocka alakú, fekete és ahhoz képest nincs benne semmi különös, hogy mekkora. Belül az órán (óra ez egyáltalán?) kívül van egy fehér bölcső (ez miért nem lehetett fekete?), egy ugyanilyen színű microUSB-kábel, egy töltőfej és ennyi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés