MWC 2019: A Nubia hajtogatható órája elég futurisztikus

Hirdetés

A Nubia (amely a ZTE-hez tartozik) az MWC-n nem telefont, hanem órát villantott. Az Alpha nevű, hajlítható kijelzős, igencsak futurisztikus külsejű, telefonként is működő terméket nem zárták vitrin mögé, hanem bárki felpróbálhatta és nyomkodhatta a menürendszerét is.


[+]

Az első benyomás mindenképpen az, hogy az óra borzalmasan nagy. Nem is óra, inkább egy vaskos csukópánt, a kijelző felső része hajlított, ahol pedig más órákon a szíj kezdődnek, ott lehet hajlítani, elvileg így kéne rásimulnia az ember csuklójára. A kijelző egyébként 4,01 hüvelykes, természetesen OLED, a felbontás pedig 192 x 960 pixeles. Tehát egy ha kisimítanánk, akkor baromi hosszú lenne.


[+]

Az Alpha tömege egyelőre nem ismert, de érzésre volt vagy 70-80 gramm, de ez még beleférne, egy fémházas karóra is nyom ennyit, de a felső képen látszik, hogy az első generációs Huawei Watch-hoz képest mekkora. Mondjuk van is benne egy 500 mAh-s akkumulátor, valamint egy 5 megapixeles kamera is, ami még inkább szélessé teszi a terméket.


[+]

A kezelés egyszerű, az alapkijelzőn is szinte elfér minden létező információ, egy csomó ikon is, de jobbra suhintva a menübe jutunk, balra pedig a gyorskapcsolók listájához kerülünk. A funkcionalitás kapcsán két modell létezik, a csak Bluetooth kapcsolaton kommunikáló, olcsóbb verzió ára 450 dollárnak megfelelő kínai jüan, a drágábbikban már eSIM is van, ezzel ugyanis akár telefonálni is lehet, de itt már 500 dollár feletti árról beszélhetünk, a csúcsváltozat pedig arany színű borítást kapott. Ami ebben a méretben azért kissé ijesztő.


[+]

A hardver egy Qualcomm Snapdragon Wear 2100-as chipset köré épül, 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely van mellette. A funkciók között akad még GPS, iránytű és pulzusmérés is, az Alpha ráadásul valamelyest vízálló is, ugyanis megfelel az IP67-es szabványnak. Egyelőre kizárólag Kínában lesz kapható, az európai forgalmazás még várat magára.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés