Nokia Lumia 525 - RAM-bó’ jobb, mint Rambo

Bevezető

Pont akkor kezdett igazán magára találni a Nokia, mielőtt felvásárolta volna a mobilos üzletágat a Microsoft. A mostanában piacra kerülő finn termékek mind rendben vannak, szerintem az egész talán a 1020-szal kezdődött, láthatóan kellett egy kis idő nekik, mire összeszedték magukat, de kamerás fronton azzal a készülékkel megint a csúcsra léptek. Aztán jöttek az olcsóbb termékek, de nemrég szó szerint nagyot alkottak a 1520-szal, most pedig itt van annak a Lumia 520-nak az utódja, amely a középkategóriás okostelefonok egyik ásza volt, hiszen korrekt áron adta a WP8-as élményt, ahol az igazi élmény azért leginkább az, hogy mindenféle akadás nélkül futott a rendszer, s szinte az összes szolgáltatás is hibátlanul tette a dolgát.

Nokia Lumia 525
[+]

A Lumia 520-nak csak annyi bűne volt, hogy a RAM esetén kissé spóroltak a finnek, s bár az 512 MB is elég szinte bármire, még elvileg a Black upgrade is megérkezik rá, azért van néhány alkalmazás, ami igényli ennek a méretnek a dupláját. Nos, a Lumia 525-nél igazából ennyi a változás, ebben már 1 GB RAM található, így aztán tényleg azt lehet mondani, hogy komoly kompromisszumok nélküli, mégis olcsó eszköz lépett piacra, amelynél nem követte el a Nokia azt a hibát, hogy csak azért, mert új, majd drágán adják.

Nokia Lumia 525
[+]

Mert a Lumia 525 olcsó. Láttam már alig több mint 40 ezer forintért is kártyafüggetlenül, ez igazán kellemes ár még akkor is, ha ennyi pénzért hasonló hardvert Android platform körül is találunk. A Lumia tulajdonosok azonban pontosan tudják, hogy bár az operációs rendszernek még mindig vannak kissé nehezen megszokható apróságai, de ezért sokakat kárpótolnak az olyan beépített szolgáltatások, mint az offline navigáció, vagy éppen a teljes értékű Office megléte. Mindenféle különösebb trükközés, szoftverboltokban való keresgélés és telepítés nélkül. És a Lumia 525 (ahogy a WP8) továbbra sem az igazi geekek játszótere óhajt lenni, átlagembereknek szól, akik átlagos igényekkel rendelkeznek, stabil, kiszámítható, könnyen kezelhető és folyamatosan működő felületet szeretnének látni, és azokat a funkciókat használják, amire bőven elég egy ilyen modell is. Neteznek, leveleznek, fotózgatnak, fent vannak a közösségi oldalakon, zenét hallgatnak, megnéznek valami videót, s persze telefonálnak.

Nokia Lumia 525
[+]

A Lumia 525-öt mi az XXL GSM-től kaptuk. Bár szerintem a tesztkészülék a távoli keletről csöppent be, ettől függetlenül vidáman beszélt magyarul és semmi hátrányát nem láttam annak, hogy nem egy hazai forgalmazású eszköz pottyant a kezembe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés