Nokia Lumia 1520 - ablak-zsiráf

Hirdetés

Extrák

A Nokia a kezdetek óta úgy rakta össze a Lumia modelleket, hogy azokon legyen egy csomó olyan extra alkalmazás, amit máshol (más WP alapú eszközöknél) a felhasználó nem kap meg. Ebben annyira felgyúrták magukat, hogy most már nem csak azért nem érdemes más Windows alapú gépet venni, mert kvázi nincs, hanem azért is, mert tényleg hozzáadott értéknek foghatók fel azok a szolgáltatások, amiket egy Lumia ad.

Nokia Lumia 1520 Nokia Lumia 1520

A legfontosabb mind közül a navigáció. A Nokia már a Symbian érában úgy döntött, hogy ideje mindenkinek tök ingyen adni a netkapcsolatra nem támaszkodó (offline), örökélet frissítésű navigációt, s bár mostanában van ezügyben némi kavarás (Drive és Drive+), az olcsóbb modellekben csak alapesetben abban az országban tudunk navigálni, ahol a készüléket aktiváltuk, ám a 1520 nem éppen egy olcsó modell. Úgyhogy itt világszintű, offline is működő navigációt kapunk, amely egyre jobb, ráadásul a hardver is partner, ekkora kijelzőn elég látványos a dolog, a GPS vevő pedig nagyon gyors és nagyon stabil.

Nokia Lumia 1520 Nokia Lumia 1520

A lokáció alapú extrák sora a budapesti tömegközlekedést is ismerő Here Transittal folytatódik, illetve említést érdemel még a City Lens, ami olyasmi, mint a Layar, azaz a kamera keresőjének képére teszi rá a környéken levő érdekességeket. Ha további extrákra vágyunk, akkor a kiválóan magyarított Top Alk. menüpontot érdemes izgatni, ez a Nokia saját online boltja egy sereg hasznos és kevésbé hasznos alkalmazás tölthető innen le.

Nokia Lumia 1520 Nokia Lumia 1520

Egyszer mindenképpen praktikus az Adatátvitel menüpont, ami más készülékről segít átköltözni, egy C2-01-ről próbáltam, a névjegyzéket és a képeket Bluetooth segítségével átnyomja, az üzeneteknek azonban búcsút mondhatunk. Rengeteg extra alkalmazás kötődik a kamerához (ezekről később), illetve persze a platform is ad egy sereg okosságot, mint mondjuk a teljes értékű Office, a OneNote, vagy éppen a Data Sense, ami az adatforgalmunkat monitorozza. Vannak időjárással, árfolyamokkal, illetve hírekkel összefüggő Bing appok, ezek ellátják a feladatukat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

    Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

Hirdetés