2018. május 24., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Nokia 6111 - csecsebecse

Nagyon pici, nagyon kompakt a Nokia új szétcsúsztatható modellje. Viszont használható.

Hirdetés

Külső

A szétcsúsztatható telefonok virágkorukat élik. Már szinte minden gyártó képviselteti magát ebben a kategóriában, kétségtelenül a Samsung az, amelyiknek szinte stílusjegyévé vált ez a kialakítás, de a Siemens is letette a maga névjegyét az SL sorozattal. A Nokia pedig fogta ezen két gyártó modelljeit és megcsinálta a maga verzióját – nokiásan. Ez lett a 6111, de már most tudni lehet, hogy lesz folytatás, elég ha csak a 6280-at megemlítjük. Az XXL GSM-től kapott készüléket kicsit vonakodva kapcsoltam be a V3x után, de nem okozott csalódást. Mitől jellegzetesen finn jelenlegi tesztalanyunk? Ránézünk, és azt mondjuk: ez Nokia. Az anyaghasználat, a totális szimmetria és a nokiás billentyűk sugalmazzák ezt az érzést, ennek ellenére nekünk elsőre valahogy ez jutott róla eszünkbe:

Persze a 6111 kicsit modernebb valami, mint a békebeli szovjet televízió, első kézbevétel után pedig megállapítható, hogy igencsak minőségi telefonról van szó. A műanyagok kellemes tapintásúak, és – bár ha kicsit megnyomorgatjuk, akkor nyöszörög a kicsike – igen jónak tűnik az összeszerelési minőség is. Összecsukva egészen apró, elfér egy közepes tenyérben. A 6111 alja teljesen sima, a rendszercsatlakozók felülre kerültek. Bal oldalt csak az infraport található, a telefon jobb felén viszont a kamera gyorsgombja kapott helyet, a jobb felső csücsökben pedig a hangerő szabályozására szolgáló, kicsit talán túl apró billentyűk fedezhetőek fel. A készülék tetején ücsörög a tipikus finn bekapcsoló és profilváltó gomb.

A kijelző alatt található navigációs gyűrű és a funkciógombok jó tapintásúak, kellemesen kezelhetőek. A szétcsúsztatást nem segíti automatika, és nincsen támpont a hüvelykujjnak sem, ezért a kijelzőn gyűlnek a felhasználó ujjlenyomatai, Columbo örülne. A felbukkanó gombsor nem túl nagy, de nem volt gond mégsem a kezelhetőséggel. Ami viszont teljesen újszerű, az a SIM kártya helye. Ugyanis nem az akkumulátor alatt található, hanem a szétcsúszó készülék felső részében lapul, így a telefon kikapcsolása nélkül is cserélhető lehetne, de nem hagyja, kikapcsolja magát, ha kivesszük a kártyát.

A hasára fektetett telefon ismét újdonságot nyújt. A Nokiára eddig nem volt jellemző a felőlem telefon, felőled kamera kialakítás, ám most ennek jegyében tervezték meg a hátlapot. Ez a felület csillogó műanyag borítást kapott, amely rendkívüli mértékben gyűjti össze az összes szennyeződést. Viszont igencsak jól néz ki. A 6111 három színben érhető el, a legkomolyabb a fekete, de van ezüst, sőt, uhh, rózsaszín verzióban is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.