Hirdetés

Nokia 3.2 - az ár már jó, a termék még nem

A Nokia 3.2 nagyon sok szempontból gyengébb, mint a 3.1-es modell, ráadásul hatalmasra nőtt. De legalább az akkumulátor is.

Hirdetés

Multimédia

A képeket ismét egy 13 megapixeles szimpla kamra követi el, a rekeszérték viszont f/2-ről f/2,2-re csökkent. Az autofókusz, a HDR és a szimpla LED villanó adott és lett panoráma mód is. A Google Lens és a time-lapse társaságában a négy négyzet alatt találhatóak. Az élőképen csak az 1:1 képarány, a normál fotó és a videó között válthatunk, a jobb szélső ikon pedig a szépítést aktiválja. A felső sorban találunk időzítőt, automatikusan is működő HDR-t és vakut, minden más pedig a beállításokban érhető el. Ami nem sok. Helycímke, rácsvonalak és a képfelbontás.

Az előlapi fix fókuszos, 5 megapixeles szenzor dinamikája nagyon gyenge, a képek rendkívül zajosak, a fehéregyensúly pedig kissé zöldes irányba billen. A mellékelt kép még egész vállalható. Érezhetően nem egy multimédiás eszközről beszélünk. A dinamika a főkamera esetében is nagyon alacsony, amit a HDR képes kompenzálni, csak sokáig készül és iszonyú nehéz megtartani, így az eredmény a legtöbbször használhatatlan. Lásd a Műegyetemről készült képeket. A fehéregyensúly teljesen megbízhatatlan, a széleken erős a torzítás, kromatikus aberráció viszont nem jellemző. Este nem érdemes próbálkozni, a fókusz mesés, hol volt, hol nem volt; részletek és egyéb pedig egyáltalán nem volt.

Videózni maximum 1080p 30 fps minőségben lehet, ahol a dinamika érdekes módon nem annyira gyászos, csak picit alulexponált a felvétel. A stabilizálás hiánya viszont nagyon érezhető. Nem is remegett a kezem. A fókusz néha lemarad, de az újraélesítés legalább nem látványos. A videolejátszó nem túl készséges. Egy sor formátumhoz alternatív lejátszóra lesz szükség, ahogy a hangsávok, AC3 hang és feliratok kezeléséhez is. A 2K felvételeket akadozva jeleníti meg, a H265-tel viszont nincs gondja. Streamelni Widevine L3-as protokoll szerint tudunk.

[+]

Zeneileg alapvetően nem rosszul szól, hanem gyengén. Nem torz, nem recseg, nincsenek jelfeldolgozási problémák, egyszerűen csak összességében gyenge, ellenben nem zavaró vagy kellemetlen. A multimédiás hangszóró nem valami hangos, ez filmezés és zenehallgatás közben is elég feltűnő. Hangszínszabályzó van, igazából nem oszt, nem szoroz, a legnagyobb gond viszont, hogy a Google Play Zene hajlamos random bezáródni és újraindulni. Mondjuk, ha egy másik számra váltanánk. Egy jobb fülhallgatóval viszont kifejezetten kellemes lesz a hangzás, érdemes így hallgatni, plusz fülessel még FM-rádió is terem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Kész a pite a Nokia 3-ra

  Már 19-nél jár az Android 9 Pie-t futtató HMD Global okostelefonok száma. A június 6-ai esemény a kamerákra fókuszálhat.

 • MWC 2019: Középkategóriában is erősít a Nokia

  A HMD Global a Nokia 3.2-vel és 4.2-vel kedvező áron biztosít szenzorcseppes mobilokat, vegytiszta Androiddal és a bekapcsolóba épített értesítő LED-del.

 • Nokia 3.1 - ennyiért pont egyes

  Hiába a jól összerakott ház és a korrekt kijelző, ha öreg a forma és a hardver, a belépőszintű produktumra pedig középkategóriás árazást sütöttek. A Lumia 630 méltó utódja? Bocs, majd legközelebb.

 • Jól fogynak a Nokia készülékek

  Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

Hirdetés