Hirdetés

Jól fogynak a Nokia készülékek

Hirdetés

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global februárban mutatta be a Nokia készülékek új generációját, amit első körben a Nokia 3, Nokia 5 és Nokia 6 alkotott, plusz az azóta továbbfejlesztett, de kezdetben mindössze 2G képességekkel bíró Nokia 3310. Utóbbi nyilván nem a képességei okán váltott ki reakciókat, előbbiek pedig megfelelő kezdetnek mutatkoztak a nemrég bemutatott Nokia 8 (spoiler: teszt hamarosan) csúcsmodellhez. Az IDC folyamatosan figyelemmel követi a brand piaci szereplését, a Nokia 3310-ről pedig tudjuk, hogy a második negyedévben Európában a legnépszerűbb butatelefonná avanzsált minden apróbb hibája ellenére.


[+]

Francisco Jeronimo, az IDC kutatásvezetője szerint a Nokia remekül kezdett (újra). A brand az ötödik helyet foglalja el Finnországban, világviszonylatban pedig már mérhető, 0,4%-os piaci részesedést ért el. Ez az első félévben 1,5 millió eladott készüléket jelent, mostanra pedig olyan 4 millió körül tarthatnak. Az első negyedévben Kínában 0,1 millió Nokiát vásároltak, júliusban nemzetközi viszonylatban összesen 1,4 millió eszköz talált gazdára, míg a harmadik negyedévben globálisan 3,5 millió. Tomi Ahonen, a Nokia korábbi tanácsadója 3,5 millió készüléket becsült az ünnepi szezont is magában foglaló negyedik negyedévre, és nem tartja kizártnak, hogy egy éven belül meglehet a 10 millió eladott készülék.

Azóta történt

 • Jól nyitott a Nokia 7

  A hónap végén pedig egy nemzetközi bemutató is esedékes lehet a meghívók alapján.

 • Elindult az oreós béta a Nokia 8-on

  A HMD elindította a legfrissebb bétát, mellette pedig arról is szót ejtett, hogy frissül a paletta másik végén lévő Nokia 3 is.

 • Frissítve! Bemutatkozott a Nokia 2

  A belépőmodell meglehetősen szerény specifikációkat kapott, viszont eurós ára két számjegyű és elvileg kétnaponta elég tölteni. Itthon ugyanakkor vastagabban fog a toll.

 • Megérkezett a Nokia 7 első frissítése

  Itthon még meg sem jelent, de apróságokat érintő szoftveres módosításokat máris kapott az üveg hátlapos HMD-eszköz.

Előzmények

 • Jöhet a 4G képes Nokia 3310 is

  A HMD éppen a minap mutatta be a 3G képességekkel felvértezett butatelefonját, már a 4G variánson gondolkodnak.

 • Még Android P-t is kapnak a jelenlegi Nokiák

  A HMD persze kiemelte, hogy lépésről lépésre haladnak, előbb az Oreo jut el mindegyikre. Ugyanitt kinyílhatnak a bootloaderek.

 • Nokia 6 - ötről a hatra

  A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

Hirdetés