MWC 2019: Középkategóriában is erősít a Nokia

Hirdetés

A Nokia 1 Plus kifejezetten olcsó készülék, de a szintén most befutott Nokia 3.2 se drága, kis ráfizetéssel pedig lényegesen többet tud. Meg nagyobbat: az 50 ezer forintos phablet 6,26"-es HD+ kijelzőt kapott apró szenzorcseppel, 720 x 1520 pixeles felbontással. De nem is ez, hanem 4000 mAh-s telepe lehet a legkecsegtetőbb, persze csalogató lehet a hátlapi ujjlenyomat-olvasó is, ami felett 13 megapixeles kamera kapott helyet.


A Nokia 3.2 [+]

Az 5 megapixeles előlapi modul arcfeloldást kínál, a hátlapi pedig a Google saját telefonjaiból ismert Night Sight esti módot és a Google Lens szolgáltatást. A 3.2 még egy különlegességet tartogat: értesítés befutásakor nem a kijelző feletti rész, hanem a bekapcsoló villog. Kapott ráadásul a phablet egy dedikált Google Segéd gombot is.


[+]

A 3.2-t a négymagos Snapdragon 429 hajtja meg, itthon valószínűleg a 2/16 GB RAM/tárhelyes variáció lesz elérhető, de létezik 3/32 GB-os variáció is. A Nokia 4.2 követi előbbi fivérét szenzorcseppes HD+ kijelzőjével, csak 5,7"-es képátlóval. Az alumíniumvázhoz itt is plasztik hátlap tartozik ujjlenyomat-olvasóval, csak itt dupla a kamerarendszer.

A Nokia 4.2
A Nokia 4.2 [+]

A 13 megapixeles főkamera mellé ugyanis 5 megapixeles társszenzor tartozik, mélységérzékelő funkcióval, például a jófajta portrékhoz. A Snapdragon 439 a specifikációban azt jelenti, hogy a Nokia 4.2-t egy nyolcmagos SoC hajtja meg, itthon információink szerint a 3/32 GB-os variáció kerül forgalomba, 70 ezer forintért. Az akkumulátor ezúttal 3000 mAh-s, így a 4.2 161 grammos tömege könnyebbé teszi 178 grammos rokonánál.


[+]

A 4.2 is Android 9 Pie-jal érkezik, havi biztonsági frissítésekkel, bekapcsolóba épített LED-del, 2D arcazonosítással, valamint dedikált Google Segéd gombbal. Az biztos, hogy az új HMD Global telefonok, legalábbis az okosak rajta vannak az aktuális trendeken, és most is adott a háztól házig járó prémium garancia a DHL közbenjárásával.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés