2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Noa H10 - hátizé... ennyiért?

A horvát gyártó első készülékéhez volt szerencsénk, ami mutatós, gyors és erős, de ezen felül nem sok mindennel támasztja alá az árcímkén szereplő összeget.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az öt éve alapított horvát branddel a barcelonai MWC-n találkoztunk először, ahol számos kiállított modell megtekintése mellett történetesen játszani is lehetett, nyilván mindenki útba ejtette a gyártó standját, aki tehette. A Noa standjánál minden délután négy órakor kisorsoltak egy készüléket azok között, akik voltak szívesek elhelyezni a névjegykártyájukat az erre a célra rendszeresített üvegedényben. Bog ment, látott, győzött, így került hozzánk egy Noa H10 fantázianevű szerkezet, ami jelenleg a szűkösnek éppen nem nevezhető termékpaletta csúcsán helyezkedik el.


[+]

A cég egyrészt maga is tervez eszközöket, ilyen exkluzív készülék lesz a H10LE (limited edition), viszont a gyártókapacitás szűkössége és a fejlesztési költségek fedezése érdekében bérgyártást is alkalmaz, így fordulhat elő, hogy a Noa H10 hardveresen és a kialakítás tekintetében például szinte teljesen megegyezik az UMi, vagyis most már UMIDIGI Z Pro nevű készülékével. A minőségbiztosítás és a szoftveres tervezés viszont teljes egészében a Noa reszortja, ahogy a piacnyitás is. Hozzánk egyrészt egy középkategóriás újdonsággal terveznek betörni, illetve a H10-zel, amit most jól le is tesztelünk, így előre. Persze rákérdeztünk a Noánál, hogy akkor a H10 most egy átmatricázott UMI telefon-e, de ezt igen határozottan tagadták. A Noa mögött álló Hangar18 nevű cég, illetve a kínai gyártópartner, a Sumvier közösen dolgoznak és terveznek termékeket, ám egyes modelleket átadnak más brandek számára, hogy a rentábilis gyártási mennyiség összejöjjön. Ezen kívül viszont elmondásuk szerint nincs egyéb kooperáció, minden egyéb, utólagos teendő (szoftver, csomagolás, logisztika, garancia, minőségbiztosítás) már kizárólag a Noa feladata, akik egyébként elsőbbséget is élveznek a készülékek piacra dobását tekintve és olyan régiókban csak Noa névvel jelennek meg hivatalosan a termékek, amelyek adott esetben más márkánál is felbukkannak. A horvátok azt mondják, hogy a jelenlegi portfólióból alig 2-3 olyan készülék akad, amelyhez nagyon hasonló más cég színeiben is létezik és abban bíznak, hogy ahogyan a Noa erősödik és egyre több gyártókapacitást köt le a Sumviernél, úgy csökken ez a szám nullára.


[+]

A csomagolás igen mutatós, bár semmi formabontó nincs benne, matt fekete mindig jó megoldásnak bizonyul. Első körben a zsugorfóliából kell kiszabadítani a pakkot, aminek viszont lesz egy kellemetlen mellékhatása. Az egy dolog, hogy most már a selyemszalag segítségével kihúzhatjuk a jobb sarokban kör alakban kivágott bújtatót, a műveletet javasolt jól szellőző helységben végezni. A doboznak valami zsigerig hatoló, penetráns, fanyar ipari ragasztó szaga van, amin egy hét koncepciózus szellőztetés sem segített sokat. A könyvszerűen nyíló fedlap alól előszedhető készülék bukéja egy idő után azért konszolidálódik, de a csatlakozók környékén továbbra is átható.


[+]

A készüléktálca funkcióját is betöltő térelválasztót ne kezdjük lendületesen kirángatni, az is könyvlap-szerűen nyílik, alatt pedig kulturált fakkokba rendezve találjuk a tartozékokat. A gázmaszk továbbra is szükséges. A jobb oldali rekeszben Noa H10 feliratú, széthajtható doboz rejti a SIM-tűt, némi horvát nyelvű dokumentációt és egy plusz kijelzővédő fóliát. Egy ugyanis már van a kijelzőn. A bal felső egységben a 2 amperes, gyorstöltésre is alkalmas hálózati töltőfej lapul, az alsó rekeszben pedig a C típusú USB kábel és egy mikrofonos, felvevőgombos, in-ear kialakítású headset, aránylag kicsi gumiharangokkal felszerelve. Nekem legalábbis pont jó, következésképpen kicsinek kell minősítenünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.