Hirdetés

Hirdetés

MWC 2017 összefoglaló

Rengeteg új okostelefon, egy régi buta és számos kütyü jellemezte az idei MWC-t, ami mindenképpen jobb volt, mint a korábbi években, de igazán forradalmi dolgokat most sem láttunk.

Hirdetés

Az MWC

Barcelona a mobilvilág fővárosa. Nem csak azért, mert évente egyszer egy szűk hétre ellepik a várost a mobilkommunikáció iránt érdeklődő szakemberek, elemzők, újságírók és kiállítók, hanem egyébként is rengeteg olyan fejlesztést itt próbálnak ki élesben, amit aztán a világ több pontján is átvesznek. A február végére tett MWC pedig mind a helyszín, mind az időpont kapcsán ideális, elindul az év, a CES-re még nincs mindenki kész az újdonságával (és sokszor az európai piacra szánt kütyüket ki sem viszik oda), de az MWC-re igyekszik minden gyártó valami nagyot durrantani. Ráadásul itt már ilyenkor masszívan dübörög a tavasz.

Az elmúlt években az MWC nem volt mindig izgalmas. Kevés volt az újdonság, de tavaly érezni lehetett már, hogy valami változik, mert irgalmatlanul sokan voltak még az utolsó napon is. Idén hasonlóan markáns tömeg volt, noha a szervező GSMA mindent megtett azért, hogy ne tudjon boldog-boldogtalan bejutni, limitálták az egy médiumtól érkező stábtagok számát, kicsukták a bloggereket és a vloggereket és sok kiállítótól is visszahallottuk, hogy igen szűkmarkúan bántak az ingyenes belépőjegyekkel, noha itt olyan költség még egy kis stand bérlése is, amit kevesen engedhetnek meg maguknak.

A sor a Nokia esemény előtt
A sor a Nokia esemény előtt. Nagyot durrant a 3310 [+]

Sajtós szempontból is akadt változás, eddig csak vasárnap volt rohangálás egyik helyszínről a másikra, idén már szombatra is esett rendezvény. Mi pont ezért megyünk teljes stábbal, egy, kettő, de még három ember is bőven kevés lenne ahhoz, hogy az összes meghívásnak eleget tudjon tenni és minden fontos bejelentést a helyszínen tekintsen meg. De még így is fejenállás, mert az egy dolog, hogy a 2-kor kezdődő Huawei rendezvényről (ahol már 1-kor be kellett állni a sorba, hogy bejussunk) át kell rohanni a fél 5-kor startoló Nokia eseményre (ahol már fél 4-kor be kellett állni egy másik sorba), de közben ott lóg az ember feje felett az is, hogy rendben, hogy ideérek, de mikor fogom vajon megírni a cikket az előző bejelentésről és mikor fogom hozzá megvágni a videót, hol tudom feltölteni? Na, ezért jöttünk ki hatan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Noa H10 - hátizé... ennyiért?

    A horvát gyártó első készülékéhez volt szerencsénk, ami mutatós, gyors és erős, de ezen felül nem sok mindennel támasztja alá az árcímkén szereplő összeget.

  • Ezüst színben látható az Oppo R11

    Már nem kell sokat várni a dupla hátlapi kamerás, ötszörös optikai zoomra képes telefonjára, és a fehér variáns is reálisnak látszik.

Hirdetés