MWC 2017: Noa néven akar hódítani a horvát okostelefon

Hirdetés

Amikor megjött a Noa nevű gyártó meghívása, akkor még nem sokat tudtunk a cégről. Azóta viszont kiderült, hogy a horvát székhelyű gyártó meglepően széles portfólióval és egész ütőképes modellekkel rendelkezik. Vannak klasszikus, nyomógombos eszközök is, de az okostelefonos kínálat is sok tagot számlál, a friss modellek a H-sorozat tagjai, amelyek közül nekünk a középkategóriás H6-ot és a csúcsmodellnek tekinthető H10-et ajánlották a figyelmünkbe, mint olyan termékeket, amelyekkel Magyarországon is meg szeretnének jelenni.

Noa H6
Noa H6 [+]

A H6 specifikációi nem különlegesek, 5 inches, HD felbontású kijelző, Mediatek MT6737-es chipset és 3 GB RAM jellemzi, ez egy teljesen átlagos, középkategóriás termék, de kifejezetten jó minőségű a hátlap és az összeszerelés, fém keret fut körbe. A kamera 13 megapixeles hátul (Sony szenzor), 5 megapixeles elöl, az akkumulátor pedig 2400 mAh-s kapacitású. Akad ujjlenyomat-olvasó is a hátlapon, ami exponálásra és hívások fogadására is használható. A 6.0-s Androidhoz látszólag alig nyúlt hozzá a Noa, de állítólag sok-sok apró módosítással próbálják elérni, hogy gördülékeny legyen a rendszer. A H6 legvonzóbb tulajdonsága az ára, még a hazai ÁFA melett is alig lehet magasabb a bruttó ára, mint 50 ezer forint.

Noa H10
Noa H10 [+]

Az MWC-re elhozott csúcsmodell a H10. Ez már komolyabb szerkezet, hiszen 5,5 hüvelykes kijelzője Full HD felbontású, ráadásul Sharp által szállított IPS panelről beszélhetünk, a burkolat alatt egy Helio X27-es chipset dolgozik, ami a MediaTek tízmagos megoldása, a RAM mérete 4 GB, az akkumulátor 4000 mAh-s, noha a készülékház csak 7 mm vastag.

Noa H10
Noa H10 [+]

Ráadásul a H10 hátulján két kamerát találunk, mindkettő 13 megapixeles, mindkettőt a Samsungtól veszik, van lehetőség utófókuszra és színhőmérséklet érzékelő is akad, hogy a fehéregyensúly automata módban is rendben legyen, de kérhetünk sokféle kézi beállítást is. Type-C USB-t találunk alul, Android 6.0-t a fedélzeten, de mint minden gyártó, ők is azt ígérik, hogy hamarosan jön a frissítés. A H10 viszont nem olcsó ketyere, hazai árát bruttó 120 ezer forint körülre saccoljuk.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés