Hirdetés

MyKi Spot - nyomkövető mindenre

Bőröndre, nagymamára, kutyára, meg bármi egyébre is ajánlja a MyKi a Spot nevű nyomkövetőt, ami pont ezért nem elég specifikus, viszont jóval megbízhatóbb, mint a korábbi eszközök.

Használat

De ha bent van a kártya, akkor elvileg nem kell azt bántani, jöhet a telefonunkra a MyKi Spot alkalmazás, ami pikk-pakk telepszik, aztán létre kell hoznunk egy fiókot. Na, nekem már ilyenem volt, de persze ki emlékszik a jelszóra (pláne, mert itt kisbetű, nagybetű, szám és speciális karakter is kell), viszont a jelszóemlékeztető kérésekor az app úgy bezárta magát, hogy pislogni sem volt időm. Ezt a problémát semmiféle módszerrel nem tudtam áthidalni, szóval keletkezett egy vadiúj regisztráció, az persze gond nélkül végigszaladt. Volna, ha ezen a ponton nem derült volna ki, hogy meg kéne adni a trackerben levő SIM-hez tartozó telefonszámot, persze, hogy én egy data-only kártyát tettem be, szóval kiműtöttem (megint) a SIM-et, betettem egy másik kártyát, amin hangcsatorna is volt, a párosításhoz ugyanis valami oldschool SMS-autentikációt csinál a rendszer.


[+]

De aztán összeállt, mint a majonéz, az alkalmazásban megjelent a tracker helyzete, fel lehetett hívni, az SOS gomb megnyomása felhívott engem, tudtam rá küldeni hangparancsot, szóval működik rendesen. Olyannyira, hogy újfent kiműtöttem a SIM-et és visszaraktam az adatkártyát, a kutyámmal ugyanis meglehetősen egyoldalú hang alapú beszélgetéseket tudok folytatni, ez a funkció akkor valid, ha élő személy használja a nyomkövetőt és kapcsolatba akarunk lépni egymással.

Hirdetés

[+]

Viszont a MyKi-nál valószínűleg lecserélték a GPS modult, mert ez beltérben is egész pontos lokációt ad, a korábbi modellnél sokszor csak a cellainformációk alapján kalkulált pozíció volt látható. A másik észrevételem, hogy mintha a parancsok is gyorsabban szaladnának át a készülékre a telefonról, alapvetően két funkciót használtam gyakran: négy különböző magasságú sípolást tudunk küldeni a trackerre, amire relatív könnyen lehet a kutyát idomítani, hogy mit csináljon, illetve a távolból felkapcsoltam a Spoton levő LED fényt, ami főleg este sokat segít abban, hogy az ember az erdőben fellelje az ebet.

[+]

De persze létre lehet hozni két biztonsági zónát, aminek az elhagyásakor figyelmeztet az app, ugyanígy notifikál akkor is, ha a Spot töltöttsége 30% alá esik le, van benne mozgásérzékelő is, ami a kutya mozgásának intenzitásáról vezet statisztikát, lehet állítani a hívás hangerejét és a rezgést, látjuk az akkumulátor állapotát, illetve a kis mütyürben WiFi is van, ami szintén segít a helymeghatározásban. Az általános tapasztalat az, hogy klasszisokkal pontosabb, gyorsabb és megbízhatóbb a MyKi Spot, mint amilyen a Pet volt, ráadásul az tényleg naponta lemerült, ez viszont majdnem duplázza az üzemidőt. Éjjel szépen feltöltöm, amíg a kutya alukál, aztán ha indulunk valahová, akkor megkapja a kis szelencét, ami vízálló és remélhetőleg nem fogja odaverni egy sziklához a közeljövőben.


[+]

A készülék azonban nem tartozik a filléres kacatok közé. Viszont például a Telenor ingyen odaadja, ha vállalunk mellé egy előfizetéses SIM-et, de ott az előfizetési díj masszív túlzás, a Spot ugyanis 2G-s, vagyis minimális adatforgalmat generál, akármelyik Hipernet csomag iszonyú felesleges bele. Ha kártya nélkül akarnánk behúzni a szelencét, akkor 35 ezer forint körüli összeget kell érte letenni az asztalra, ennél egy Tractive olcsóbb, bár hamar utoléri a MyKi Spot árfekvését a havidíjakkal. Más kérdés, hogy ha onnan közelítem meg a dolgot, hogy mennyit ér a kutyám hogyléte és megléte, akkor azt pénzben nem lehet kifejezni, de mostanra már elég sok megoldás van a piacon, amelyek összemérhetők, ezek közül nem biztos, hogy a MyKi Spot lesz a nyerő, bár ha előfizetés nélküli trackert keresünk, akkor meglepően szűk a kínálat. És itt legalább van magyar forgalmazó, garancia és support.

Bog

Hirdetés

Előzmények

  • MyKi Pet - tudja, hol van a kutya

    De nem elásva, hanem pont hogy életben. A kutyás nyomkövető jó esetben ritkán fontos, de akkor viszont nagyon. A tesztkutyának pedig fel sem tűnt a dolog.

Hirdetés