Hirdetés

MyKi Spot - nyomkövető mindenre

Bőröndre, nagymamára, kutyára, meg bármi egyébre is ajánlja a MyKi a Spot nevű nyomkövetőt, ami pont ezért nem elég specifikus, viszont jóval megbízhatóbb, mint a korábbi eszközök.

Hirdetés

Kialakítás

Csinos kis dobozban van a Spot, amely fehér és fekete színben érhető el. Műanyag, de talán kevésbé törik ripityára, mint a korábbi Pet, kompaktnak viszont nem mondanám, 10 kg alatti kutyára már nem szívesen aggatnám rá. Amúgy is az a helyzet, hogy ha egy eb lesz majd a júzer, akkor a Spotot valahogyan érdemes a nyakörvre installálni fixen, mert az a kis hurka szíj, amit adnak hozzá önmagában nem sokat segít ebben a műveletben.


[+]

Viszont adnak hozzá egy csomó olyan dolgot, amitől a csomagban levő szett inkább tűnik egy sebészeti beavatkozás komplett kelléktárának, mint egy trackernek. A konkrét, szelence jellegű termék mellett ugyanis van egy rugalmas hordszíj (ez még nem meglepő), egy töltőkábel (ez sem), a SIM-nyílást takaró ajtócska külön, hat darab egészen apró csavar, egy ennek megfelelően mini csavarhúzó, valamint egy csipesz, ami leginkább arra a készségre hasonlít, amit a fürdőszobában szoktam látni és a szemöldököt izélgetik vele a csajok.


[+]

Mindennek pedig az az oka, hogy komoly műtéti tevékenység üzembe helyezni a terméket, ugyanis miniSIM szükséges hozzá (tehát a telefonokban ma már szokásos nanoSIM-nél eggyel nagyobb), ezt kell úgy betolni a nyílásba, hogy be is kattanjon. Ez viszont jó mélyen történik, tehát műkörmösök előnyben, de ha ilyenünk nincs, akkor a csipesszel fogunk műteni. Utána pedig rámütyürkézzük a SIM-nyílást takaró, amúgy szigetelt elemet a helyére és becsavarjuk a mikroszkopikus csavarokat, órásmestereknek ez biztos ujjgyakorlat, de halandó embereknek azért nem olyan triviális.


[+]

Ezt jó esetben egyszer kell megtenni, de ha elfelejtettük mondjuk a SIM-en kilőni előtte valami telefonon a PIN-kód kérését, akkor lehet kiműteni az egészet, az meg egészen komoly kihívás, olyannyira, hogy nekem például azzal végződött, hogy kompletten szét is bontottam a terméket (legalább láttam, hogy belül mennyire primitív), mert sehogy nem bírtam kipiszkálni a kártyát, a nanoSIM-miniSIM átalakító keret ugyanis jól beszorult, szóval ezt sok mindennek lehet nevezni, de az biztos, hogy utoljára jutna eszembe a felhasználóbarát kifejezés.


[+]

Maga a szelence ezzel a gyémántmintázatú felülettel egész csinos, az elején van egy jókora gomb SOS felirattal, körülötte pedig többszínű LED villog (vagy világít) jó erősen. A töltést alul kapja meg egy mágnesesen csatlakozó adapterrel, ez legalább jó stabil. Mivel ugye kénytelen voltam szétszedni, ezért pont tudom, hogy a benne levő akkumulátor 480 mAh-s, ami egészen jól hangzik, de már most mondom, hogy két napnál több üzemidő nem fog belőle kiesni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • MyKi Pet - tudja, hol van a kutya

    De nem elásva, hanem pont hogy életben. A kutyás nyomkövető jó esetben ritkán fontos, de akkor viszont nagyon. A tesztkutyának pedig fel sem tűnt a dolog.

Hirdetés