Motorola KRZR K1 - üvegház, hatás

Pandora szelencéje

Ha megrendeznék a legötletesebb dobozok versenyét, akkor valószínűleg az XXL GSM-től kapott K1 doboza magabiztosan az első helyen végezne. Egy ötletesen szétcsúsztatható tárolóról van szó, amelynek csak az egyik végét kell kihúzni, és az ezzel átellenes oldalon egy kis rejtett fiókból előkerül a Motorola új modellje. A másik oldal egyébként a kézikönyveket, tartozékokat rejti. Áldottam érte a tervezőket, ugyanis a mobiltesztelő életének egyik legnehezebb pontja az, amikor a gyári csomagba meg kell próbálni visszagyömöszölni azt a rengeteg tartozékot, amit korábban egy gép oda hajszálpontosan beszuszmákolt. Bevallom, nekem általában nem szokott sikerülni. Ha esetleg mindent sikerül passzentosan visszapakolni, akkor a csomagolás utáni elégedett hátradőlésnél szoktam megtalálni a kimaradt töltőt. Vagy magát a készüléket, úgyhogy ilyenkor kezdődik előlröl a procedúra.

Az a vicces még ebben a dobozban, hogy nem látjuk, hogy mit fogunk belőle előhúzni. Jómagam a hátlapot, és a töltőt kerestem, így ki kellett pakolnom az egész tartalmát. Kicsit olyan voltam, mint Rodolfó: Egy kézikönyv. Még egy kézikönyv. Még egy kézikönyv. Hopp, a töltő. Még egy kézikönyv. Hopp, a hátlap, és az akkumulátor. Lássuk, mi van még itt. Hopp, még egy kézikönyv. Miután befejeztem a varázsolást áttekintettem mi lapult a dobozban: Maga a készülék, a töltő, a hátlap, és az akkumulátor, valamint öt darab kézikönyvecske. Sajnos nyoma sem volt telepítő CD-nek, esetleg adatkábelnek, netán headsetnek. Miután elmorzsoltam egy könnycseppet az igen hasznos dokumentumok miatt kivágott fák emlékére, elmélyedtem a kínai nyelvű kézikönyvben, amely számomra körülbelül úgy hatott, mintha a szíriusziak nyelvén íródott volna. Természetesen magyar nyelvűt nem találtam a könyvecskék között, de nem is gondoltam igazán komolyan, hogy ez esélyes. Mindenesetre a környezetvédelem jegyében adnánk egy ötletet a gyártónak: a sok papírlap helyett esetleg érdemes lenne egyetlen, multimédiás bemutató CD-t mellékelni a dobozhoz. Igaz, akkor jóval könnyebb lenne.

A Motorola K1 kicsit olyan, mint egy jóféle gengszter, ugyanis több álnéven is futott, mire kilépett a rivaldafénybe. Eleinte Canary néven ismertük, később a KRZR betűszó azonosította, de hivatalosan KRZR K1 lett. Iszonyatosan régóta keringtek róla képek a neten, de most végre megérkezett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés