2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Nokia-Motorola együttműködés

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A két cég DVB-H készülékek és hálózatok kompatibilitását teszteli, hogy a mobiltévé-szolgáltatás mihamarabb elérhetővé váljon

A mobiltelevíziós szolgáltatások nagyobb arányú ismertsége, illetve a szolgáltatás elterjedésének ösztönzése érdekében a Motorola és a Nokia bejelentette, hogy interoperábilissá teszi DVB-H (Digital Video Broadcast – Handheld) képes mobilkészülékeit és hálózati szolgáltatásait. A készülékgyártók olyan nyílt DVB-IPDC –szabványokon alapuló megoldások támogatásán dolgoznak majd együtt, amelyek a többszállítós mobiltelevíziós szolgáltatások telepítése, valamint a 2006-ban és a későbbiek során lebonyolítandó próbaüzemek iránt érdeklődő szolgáltatói partnerek rendelkezésére állnak.

Hirdetés

Az Informa szerint a mobiltelevíziós piac robbanásszerű bővülés előtt áll: 2010-re világszerte várhatóan több mint 50 millió DVB-H képes mobilkészülék talál gazdára. A mobiltelevíziós szolgáltatások bevezetése új üzleti lehetőséget teremt az értéklánc minden szereplője számára, beleértve a tartalom- és műsorkészítő cégeket, a mobilszolgáltatókat, az infrastruktúra- és készülékgyártókat, valamint a technológia-szállítókat is. A DVB-H-képes készülékek és szolgáltatások interoperabilitása kulcsfontosságú a piac további bővülésében.

A mobiltelevíziós szolgáltatásra használható, többféle digitális technológia közül a Motorola és a Nokia egyaránt a DVB-H-t találja a leghatékonyabbnak a mobil televízióadások sugárzására. A DVB-H technológia kiváló minőségű szolgáltatást és alacsony energiafogyasztást garantál, ráadásul az adások fogadása mellett további mobilszolgáltatások, például a telefonfunkció és az internetkapcsolat elérését is biztosítja.

„A szolgáltatók világszerte ígéretes lehetőségnek tartják az előfizetőiknek ajánlható mobiltelevíziót, amelynek mihamarabbi piacra jutásában kulcsszerepet játszik az interoperabilitás” mondta Rob Bero, a Motorola televíziós technológiákért felelős igazgatója. „A nyílt szabványok, köztük a DVB-H szószólójaként örömmel dolgozunk együtt a Nokiával az egymással kommunikáló készülékek és hálózati megoldások fejlesztésén, amelyek révén a szolgáltatók különleges mobiltelevíziós élményt nyújthatnak majd a felhasználók számára.”

„A világ számos piacán küszöbön áll a kereskedelmi mobiltelevíziós szolgáltatások bevezetése. A mobiltelevízió átütő sikeréhez olyan interoperábilis mobilkészülékek és rendszerek szükségesek, amelyek a legjobb felhasználói élményt nyújtják, és amelyek műsorán élvezetes, élő programok nézhetők akkor és ott, amikor és ahol a felhasználó kívánja. A mobiltelevízió ezáltal újraértelmezi a csúcsidő és a televíziós műsor fogalmát. A Nokia örömmel látja, hogy a DVB-H technológia és ezáltal a mobiltelevízió piaci bevezetése az iparág széles körű támogatását élvezte és élvezi, ideértve a Nokia és a Motorola tevékenységét is” mondta Henri Männistö, a Nokia Multimedia Experiences részlegének igazgatója.

A Nokia és a Motorola a már meglévő hálózati technológián alapuló mobiltelevíziós szolgáltatás bevezetésében támogatja a szolgáltatókat, emellett az optimális mobiltévés élmény elérése érdekében a folyamatos szabványosításban és műszaki fejlesztésiben is szerepet játszik. A két cég a nyílt DVB-IPDC szabványon alapuló interoperabilitáson dolgoznak, ugyanakkor továbbra is részt vesznek az iparági szereplőket tömörítő szabványosítási testületek munkájában.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.