Motorola RIZR Z3 - divatos csúsztatás

Hirdetés

Külső

A Motorola az utóbbi időben elsősorban nem iszonyatosan megdöbbentő tudású készülékekkel kívánja meglepni a piacot. Például a mai napig is töretlen sikerrel hódító „PengeMoto”, azaz V3 a három éves V600 alapjain nyugszik és bizony tudásában alig szárnyalja túl azt. Hogy minek köszönhető mégis a sikere? A maga vékonyságával, lézergravírozott billentyűzetével igazi stílusteremtő volt. És bizony az amerikai gyártó ennek a sikernek minden cseppjét igyekszik meglovagolni. A V3 kicsit olyan, mint Cher: ki tudja hányadik ráncfelvarráson esett át, de a lényeg, hogy még mindig mutatós darab.

A Z3, azaz RIZR nem kagyló, hanem csúszkás kialakítású modell, ám külsőleg le sem tagadhatja, hogy a V3 közeli rokona: a billentyűk kialakítása, elosztása igen hasonló, melyhez a megszokott, mindenféle felesleges sallangoktól mentes, elegáns, szögletes vonalvezetés tartozik. A rokonság azonban mégis szétcsúsztatott állapotában válik egyértelművé: mivel nem az egész felső flip csúszik fel ezért a készülék alsó részén marad egy kitüremkedés, mely kissé megnehezíti az alsó sorban elhelyezkedő gombok használatát csakúgy, mint elődjénél.

Az összecsukott állapotban 106 x 46 milliméteres készüléktest nem mondható parányinak és a 16 milliméteres vastagság is ma már inkább átlagos, mintsem vékony. A hozzá tartozó 115 gramm pedig egyértelműen „van benne anyag” érzetet kelt. Nem is csoda, hiszen a burkolat jelentős része fém, mely nagyon kellemes tapintású, indigókék, gumiszerű bevonatot kapott. Mind színe, mind formája rendkívül eltalált: remekül vonzza a tekintetet. Az összeszerelés és a mechanika rendkívül precíz, bár a nyitás művelete lehetne halkabb is. Pár gumi párnácskával megoldható lenne, hogy ne úgy szóljon mintha a terminátor és a bádogember bunyózna.

Az egyetlen igazi csalódás akkor éri az embert, amikor a hátlapot és az akkumulátort levéve a microSD kártyahely alatt elhelyezkedő résbe bepréseli a SIM-et. Egészen pontosan nem maga a behelyezés, hanem a SIM kivétele jelent kihívást. Ugyanis egyszerűen nem lehet sehol hozzáférni! Körülbelül 1 milliméteres perem lóg ki, a többit mind benyeli a készülék. Csak úgy lehet kibányászni, ha nincs memóriakártya a készülékben, mert akkor azon a résen keresztül mindenféle kiegészítőkkel ugyan, de nagy nehezen ki lehet kapargatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés