Mophie juice pack bemutató

Kialakítás, működés

A Samsung Galaxy S8+-hoz készült juice pack 3300 mAh-s telepet rejt, ami majdnem akkora, mint az S8+ saját akkumulátora. Tehát nem kicsi. A tok maga 170,73 x 79,07 x 18,8 milliméter és 116,2 gramm, amihez ha hozzászámoljuk - márpedig kénytelenek leszünk - a telefon saját tömegét, majdnem 30 dekás valamit kapunk. Ez steakből is tisztességes mennyiség, nemhogy zsebben cipelni, cserébe olyan lesz a telefon, mint Tony Stark, amikor éppen Vasember. Ezzel együtt az egész képződmény fogása kellemes, mindenhol erős ívekkel és az élek felé elvékonyodó kialakítással találkozunk, a gumírozott érzetű, matt felület pedig remek tapadást biztosít. Plusz egyáltalán nem koszolódik.


[+]

A tok nagyjából egyben van, csavarozni, vagy egyéb eszközzel ügyeskedni nem kell, mivel a felső harmadnál szétszedhető. Itt mondjuk megjegyeznénk, hogy ha lekaptuk a felső tartományt az élek olyan mérhetetlenül hegyesek és élesek, hogy azzal nagyjából ember lehetne ölni. Ebben a kategóriában ezzel illene valamit csinálni, mert roppant kellemetlen. Ettől függetlenül viszont kellemes konstrukció, a készüléket felülről kell beilleszteni, minta sínbe tolnánk, alul pedig egy C típusú USB csatlakozóba érkezik. Innen már csak a tok felső részét kell visszarakni és kész. Máris van egy szuperbiztonságos, megnövelt üzemidejű féltéglánk.


[+]

A hátlapon elég jól érzékelhető a kiegészítő vastagsága, kissé nehéz így elérni az ujjlenyomat-olvasót, amit én a szinte irreálisan kicsi kezem ellenére előszeretettel használok. Mindenki nyugodjon le, azért nem lehetetlen, mellesleg ilyenkor ott az írisz alapú feloldás. A többi készüléknél meg ugye az előlapi ujjlenyomat olvasó és/vagy home gomb, de az LG G4-nél azért trükkös lehet a kezelés. Természetesen minden csatlakozófelület szabaddá van téve, beleértve a mikrofonokat, a jack csatlakozó viszont hagyományos formában nem érhető el, ha a tok rajta van a telefonon. A töltőinterfész viszont igen. Még jó. Felmerült egyébként, hogy fényképezésnél nem zavar-e be a vastag körítés: meglepő módon, viszont szerencsére egyáltalán nem.


[+]

A hangerőszabályzók, a Bixby és a bekapcsológomb szintén burkolatot kapnak, viszont megdöbbentően kellemesen nyomásponttal sikerült megoldani, a kezelés tökéletesen olyan, mintha nem lenne egy baromi vastag akármi az éleken. A hangszórónak, valószínűleg a szimmetria kedvéért van két kivezetetése az alsó káván, értelemszerűn csak az egyikből jön hang. Kapcsolgatni a töltést, illetve csekkolni a tok akkumulátorának töltöttségét a hátlapon található LED pöttyökkel tudjuk. Ez négy darab, hideg fehér pontot jelent, mellettük pedig egy véletlenül csak nagyon nehezen nyomkodható, kerek gombot.


[+]

A tapasztalatok alapján a 3300 mAh-s kapacitás nagyjából 60-70%-os töltöttséget képes biztosítani az S8+-nak, ami azért tisztességes, ráadásul igen jó tempóban. A juice pack 5 volton 3 amperes áramerősséget tud produkálni, 9 volton pedig 2 ampert ad le. A gyakrolatban ez úgy nézett ki, hogy reggel 8%-on helyeztük a páncélba, majd egy óra húsz perc múlva 76%-on vettük ki a telefont, a tok ugyanis ekkor merült le. De persze benne is lehet hagyni, csak minek cipeljük. Másnap 46%-on töltöttünk rá, 100%-nál egy óra után automatikusan le is kapcsolt a töltés. Egyébként meg van olyan, hogy Priority+ Fast Charging, ami azért jó, mert először magát a készüléket tölti a pad, vagy kábel, és csak utána magát a tokot.


[+]

A töltést aktiválni, vagy leállítani a hátlapon található gomb hosszú megnyomásával tudjuk, a töltöttséget ellenőrizni pedig egyszeri nyomással. Minden akciót a megfelelő fényhatás követ reakcióként, míg a töltést és annak végét a szokásos hanghatás is kíséri. A tok közepében egyébként erős mágnes található, ami rögzíti a telefont a mophie vezeték nélküli állomásaihoz, vagy bármilyen, mágnessel biztosított töltőfelülethez. Melegedést semmilyen körülmények között nem tapasztaltunk, akkor sem, amikor maga a készülék került terhelés alá, de vezetékes gyorstöltés közben sem langyosodott a szerkezet.


[+]

A mophie megoldása nem valami diszkrét, ahhoz képest viszont kellően visszafogott, hogy nagyjából megduplázza az S8+ élettartamát. Ennek meg ugye ára van. Átvitt értelemben a tömeg és a fizikai kiterjedés jelentős növekedése, amit ezzel együtt azért jelentős fizikai védelem is kísér, materiális értelemben pedig öt cent híján pontosan 100 euró, ami nem kevés, számszakilag 30 ezer forint. Ezért az összegért viszont aránylag kényelmes, praktikus, megbízható és minőségi szolgáltatást kapunk, amit személy szerint a tesztidőszak után is szívesen fogok igénybe venni. Szükség esetén tényleg kényelmes, és plusz 70% már tényleg megoldás, a készülék mobil marad, nem mellesleg szívósabb is lesz, a tok pedig egyszerűen és mindenféle formában regenerálható, akár önmagában, akár a készülékkel együtt, kábellel, vagy anélkül. Úgyhogy alapvetően tetszett.

mophie jiuce pack Samsung Galaxy S8+

AliceWake

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés