MWC 2018: A laptop és az iPhone X se fog lemerülni

Az MWC forgatagában könnyen el tud veszni egy-egy kisebb márka vagy tartozékgyártó. Ezért jó a ShowStoppers és a Pepcom minirendezvény, mert a kicsik nagy újításait vagy egyszerűen csak praktikus megoldásait helyben ki tudjuk próbálni.

A Mophie PowerStation USB-C XXL
A Mophie PowerStation USB-C XXL [+]

A Mophie számos kiegészítőt gyárt az akkumulátorkabátoktól kezdve a kábelekig, a PowerStation USB-C XXL akkubank pedig igen hasznos kiegészítő a techújságírónak, ha és amennyiben laptopja vagy egyéb USB-C-n (és más USB szabványon) tölthető eszköze azonnali energiáért kiált. Az Apple honlapján is beszerezhető, 150 eurós ketyeréjét kellemes tapintású textúra borítja, és az USB PowerDelivery gyorstöltési szabványt követve akár 30 wattal is képes egy Type-C portos eszközt tölteni, a MacBookok esetében akár 14 óra extra használatot biztosítva.


A Mophie PowerStation USB-C XXL [+]

A második, USB-A porton még egy eszköz tölthető egyidejűleg, legfeljebb 2,4 amperrel, USB-C - USB-C és USB-C - USB-A kábelek a csomagolásban egyaránt vannak. A 19500 mAh-s akkubank 390 grammot nyom és 50 x 83,75 x 23,20 milliméteres, szóval akkora, mint egy kisebb könyv, cserébe fél tucat eszköz akkumulátora megsegíthető, mielőtt a PowerStation USB-C XXL maga is lemerülne.

A Mophie Wireless Charging Pad
A Mophie Wireless Charging Pad [+]

A 2017-es iPhone-ok egyébként már vezetékmentesen tölthetők, Androidos vonalon pedig évek óta vannak a Qi szabványnak megfelelő, kábelek nélkül etethető mobilok, és a Mophie nekik is gyárt termékeket. A névadásba ezúttal se tört bele a tartozékgyártó bicskája: a fent látható, kör alakú, apró és a ráhelyezett telefont stabilan tartó töltőt egyszerűen csak Wireless Charging Base-nek titulálják, és 65 eurót kérnek el érte. A lap legfeljebb 7,5 wattos teljesítmény leadására képes, ezzel is fürgébb számos Qi töltőnél, amelyek egyelőre nem tudják felvenni a versenyt a vezetékes gyorsöltőkkel, de legalább nem kell kábelezéssel bajlódni.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Előzmények

Hirdetés