Microsoft Lumia 435 és 532 - ablakok futószalagon

Bevezető

Amióta a Nokiából végleg Microsoft lett, nos, nem sok extra történt a készülékek kapcsán. Nincs új csúcsmodell már elég régóta, a középkategóriában van valami kapirgálás, mintha a redmondiak arra jutottak volna, hogy fog a franc harcolni az Apple-lel, meg a Samsunggal, nem kell ide atom hardver, nem kell ide QHD kijelző, a népeknek olyan telefon kell, ami megfizethető, egyszerűen működik, színes és azért az alapvető funkciókra képes.

Microsoft Lumia 435 és 532
Balra az 532, jobbra a 435[+]

A Lumia 435 már számozásából fakadóan is a legcsirkébb Microsoft okostelefon, az árcédula pedig igencsak vonzóra sikeredett, ha leszednénk az emblémát a hátlapról-előlapról, akkor simán mehetne fehér dobozba a Tesco Gazdaságos brand égisze alá, noha az áruházláncnak is van már saját márkás eszköze. Ami egyébként drágább, mint a Lumia 435. (Nyilván ennek azért oka is van, hardveresen szinte mindenben szénné alázza az Op3n Dott telefon a Microsoft termékét, csak hát a nyers tudás az egy dolog, a használhatóság megint egy másik.) A Lumia 532 pedig a számozás alapján lehetne valami köztes megoldás az 530 és az 535 között, de nagyon nem az, gyakorlatilag a 435-ös nagyobb kamerával megtolt variánsa, ezért is került ez a két termék egy tesztbe. A 435-öst az XXL GSM küldte el, az 532-est a Speedshop biztosította.

Microsoft Lumia 435 és 532
Alul a 435, felül az 532[+]

Lőjük le előre a poént, a Lumia 435 alig több mint 25 lepedőért kelleti magát. Ez pedig már az ultra belépőszint, a legolcsóbb okostelefonok ádáz harcának közepébe csöppent a Microsoft gyermeke és kicsit olyan is, mintha ufó szállt volna a filléreken marakodó másodvonalas márkák csatájának színhelyére. Sem az oprendszer, sem a márkanév nem jellemző ezen az árszinten, noha a már kifutó Lumia 530 néhol még ennél is olcsóbban begyűjthető, csakhogy az nem 25 ezres indulóárral nyitott. Az 532-es sem sokkal drágább, ez 30 ezres körül érhető el. A kérdés tehát adott: képes-e a Windows Phone még ilyen kiherélt hardverrel is hozni a megszokott színvonalat, vagy annyira sikerült ledózerolni a funkcionalitást, hogy már indulásnál elhasal a friss termék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés